Svet
349 ogledov

Bombni preplahi v Sarajevu: "Nor sem. Ubil bom otroke."

Evakuacija učencev iz sarajevske šole Profimedia
V Sarajevu so zaradi grožnje z bombami v osnovnih šolah evakuirali več sto učencev.

V Sarajevu so danes evakuirali nekaj sto učencev iz več osnovnih šol, potem ko so te prejele obvestilo o podtaknjenih bombah, poročajo tamkajšnji mediji. Grožnje z bombami v Sarajevu so v zadnjih tednih postale že stalnica, najpogosteje pa se nanašajo na šole in sodišča.

Grožnjo z bombami je policija prejela prek elektronske pošte, šlo pa je za šole v štirih krajevnih skupnostih v Sarajevu, in sicer v Centru, Vogošći, Starem Gradu in Ilidži.

Policija je po prejemu obvestila iz preventivnih razlogov takoj evakuirala vse učence in učitelje, je sporočil tiskovni predstavnik policije Mirza Hadžiabdić. Na teren so takoj napotili posebne policijske enote, ki preiskujejo prostore, več informacij pa bo znanih ob 13. uri, ko bodo oblasti dale uradne izjave.

Po poročanju portala Dnevni avaz se elektronska pošta z naslovom Amen, ki so jo prejeli v šolah, glasi: ''V šoli je bomba. Slišim glasove, glasove v svoji glavi. Nor sem. Čudak. Ubil bom otroke. Oprostite mi. V imenu svetle prihodnosti. Amen.''

Preplahi prihajajo po podobnih dogodkih v Srbiji

Najpogostejše tarče groženj z bombami v BiH so šole in sodišča v Sarajevu. Ko so sodišča od 10. maja tri dni zapored prejemale grožnje z bombami, so ta morala odpovedati 670 sodnih obravnav.

Anonimne grožnje z bombami so postale stalnica tako v Bosni in Hercegovini kot v Srbiji, vse pa so se doslej izkazale za lažne.

dezurni@styria-media.si

Srbija policija Svet Novo o bombnih preplahih v Srbiji: vpletena je tudi Slovenija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.