Svet
13 ogledov

"Čarovnica" umrla na ognju

Žurnal24 main
V Gani so pretreseni zaradi grozljive smrti 72-letne ženske, ki so jo živo sežgali zaradi obtožb, da je čarovnica.

Žensko iz pristaniškega mesta Tema v bližini Acre je po poročanju tujih medijev domnevno sežgalo pet odraslih, eden med njimi naj bi bil celo pastor. Osumljenci, aretirali naj bi dva moška in tri ženske v starosti od 37 do 55 let, zločin zanikajo in trdijo, da je njena smrt posledica nesreče.

Po navedbah policije so 72-letno Emo Hemmah mučili, dokler ni priznala, da je čarovnica, jo namazali s petrolejem in vrgli na ogenj. Zgodba domnevno v zločin vpletenih je drugačna: trdijo, da je žensko po nesreči oplazil ogenj, medtem ko so hoteli iz nje izgnati zle duhove.

Vera v čarovnice sicer v tej afriški državi po besedah BBC-jevega dopisnika Davida Amanorja ni nič neobičajnega, tako med izobraženimi kot neizobraženimi Ganci. Fotografije opeklin, ki so jih objavili nekateri tamkajšnji mediji, so sprožile oster odziv in številne obsodbe s strani človekoljubnih organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.