Svet
2022 ogledov

Čas za slovo od Microsoftovega Slikarja

Microsoft Slikar profimedia
Kultni aplikaciji so po 32 letih šteti dnevi.

Aplikacijo Slikar (Paint) je podjetje Microsoft uvrstilo na seznam zastarelih programov oziroma aplikacij, ki jih ne bodo več razvijali in bi jih lahko umaknili v prihodnjih verzijah.

Pričakovati je, da se podjetje aplikacije, ki ima po njihovih besedah okoli 100 milijonov mesečnih uporabnikov, ne bo povsem znebilo, ampak jo bo nadomestilo z aplikacijo 3D Slikar (Paint 3D), ki so jo predstavili lanskega oktobra. Kot razkriva že njeno ime, ta omogoča uporabnikov ustvarjanje 3D slik. V zadnji posodobitvi Windowsa 10 je Microsoft sicer predstavil obe različici, namesto da bi eno nadomestil z drugo.

 

Slikar je bil vse od leta 1985 stalnica operacijskega sistema. Čeprav ni ponujal naprednejših funkcij, je bil pri uporabnikih priljubljen zaradi enostavnosti in priročnosti.

Poleg Slikarja se bo Microsoft znebil še aplikacije Outlook Express ter Reader app in Reading List, ki bosta v prihajajočih verzijah postali del brskalnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.