Svet
34 ogledov

Če vas to ne bo ganilo, nimate srca

 Denise Corliss, Bretagne
Le nekaj dni pred svojim 17. rojstnim dnem je umrl zadnji pes, ki je sodeloval v reševalni akciji po terorističnem napadu 11. septembra v New Yorku. Natančneje, zaradi bolezni so jo uspavali. Policisti so se od nje poslovili kot od enega svojih kolegov.

 Denise Corliss, Bretagne | Avtor: Profimedia Profimedia
Septembra 2001 je med ruševinami iskalo preživele več kot 300 psov. Zlata prinašalka Bretagne, zadnja od njih, je življenje polno dogodivščin živela praktično do zadnjega dne.

V zadnjih tednih so ji začele odpovedovati ledvice. Ko Bretagne tri dni zapored ni želela jesti, se je njena lastnica Denise Corliss odločila, da je čas za slovo.

"Zadnjo noč je bila zelo nemirna, ves čas je želela biti z mano," je povedala za ameriško televizijo NBC in dodala: "Pomirila se je šele, ko sem se ulegla k njej. Nato sva obe zaspali in bili tako vso noč."

Tudi po uradni upokojitvi, ko je bila psička stara devet let, je Bretagne še vedno rada delala in pomagala na reševalnih odpravah. Sodelovala je denimo v ekipi, ki je odpravljala posledice orkana Katrina in nekaterih drugih neurij.

Gasilci in reševalci se psičko s častmi pozdravili ob prihodu, pa tudi, ko so jo po evtanaziji zavito v ameriško zastavo, odpeljali. "To je bila naša zahvala, najmanj kar smo lahko za tega psa, ki mu z lahkoto lahko rečemo junak, naredili," je ob tem dejal gasilec David Padovan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 18:05 15.junij 2017.

  Ko crkne en ameriški pes takoj točite velike solze, ko pa Američani z droni bombardirajo NEDOLŽNE otroke, vam je pa vseeno, prašiči amerikanizirani!

 • Šišmiš 09:56 15.junij 2017.

  A srce imaš? A res? Če bi ga imel ne bi dajal vse v en koš. V tistih stolpnicah so bili po večini vsi čisto normalni delovni ljudje, ki imajo iste življenske težave kot vsi mi. In oni sami ne ...prikaži več morejo vplivati na politiko peščice vodij. Škoda, da niso bili v tistih stolpnicah vsi tvoji najožji, bližnji in daljni sorodniki. Ki so, seveda, "...čisto navadne svinje, ki so si teroristični napad zaslužile...". Mislim, da je tvoje srce poginilo.

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 21:31 14.junij 2017.

  Žival ne umre, pač pa pogine in tudi ta pes je poginil in me prav nič ne gane! Prav tako se mi ne smilijo žrtve napada, niti njihove družine, ne policaji in ne gasilci! Vsi skupaj so Američani in kot ...prikaži več taki čisto navadne svinje, ki so si teroristični napad zaslužile. Upam, da se napad ponovi! Sem pa zelo sočuten do žrtev, ki jih povzročijo Američani! Imam srce!