Svet
39 ogledov

Celodnevno parkiranje v Dubrovniku 115 evrov

Račun za parkiranje 24sata
Lastniki zasebnih parkirišč ob jadranski magistrali imajo nenavadnen način zaračunavanja: v senci 20 kun (2,6 evra), na soncu 10 kun (1,3 evra).

"Goste smo razvadili. Če nimajo 50 kun (6,5 evra), da bi plačali dnevno parkirnino, ni treba, da pridejo v Primošten," poudarja načelnik tamkajšnje občinske uprave in dodaja: "Za 50 evrov, kolikor turisti porabijo za tedensko parkiranje pri nas, lahko na Dunaju parkirajo svoje vozilo kvečjemu 50 krat za pol ure." 

V mestu je po njegovih ocenah dovolj parkirišč za goste, ki pridejo v njihov kraj na počitnice. Težave se pojavijo zvečer, ko so v mestu različne prireditve in se vanj pripelje kolona vozil iz okoliških krajev. 

Rekorderji so v Dubrovniku

Za uro parkiranja ob zahodni vpadnici v mesto vam bodo zaračunali 40 kun (6,5 evra), za celodnevno parkiranje boste morali odšteti 880 kun (115 evrov). Na parkirišču, ki je od centra mondenega letovišča oddaljeno kilometer, je treba za eno uro parkiranja plačati 20 kun (2,6 evra).

Veliko potujemo po svetu in Hrvaški, a takšnih oderuških cen za parkiranje nismo videli še nikjer, pa je potožila turistka, ki je morala za dveurno parkiranje v središču Korčule plačati 50 kun (6,5 evra).

V senci dvakrat dražje 

Da je mogoče z zaračunavanjem parkirnine dobro zaslužiti, so ugotovili tudi lastniki zemljišč ob jadranski magistrali med Omišem in Splitom. Njihov način zaračunavanja je še posebej zanimiv; če avto pustite na soncu, stane ura parkiranja 10 kun (1,3 evra), če bi ga radi imeli v senci, vam bodo zaračunali 20 kun (2,6 evra).

Komentarjev 9
  • kapibara 14:46 13.avgust 2014.

    Dunaj zna že stoletja..Promošten pa odkar so izumili socialni turizem..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:09 13.avgust 2014.

    "Za 50 evrov, kolikor turisti porabijo za tedensko parkiranje pri nas, lahko na Dunaju parkirajo svoje vozilo kvečjemu 50 krat za pol ure." Ja sam ne morš se primerjat z državo kjer imajo velik višje plače. Kupna moč ...prikaži več je čist drugačna. Primošten se nima kej primerjat z Dunajem k mu ne seže niti do kolen.

  • mijaliza 12:57 13.avgust 2014.

    Da se dotaknem malo dotaknem še naše preljube Slovenije....v Strunjanu je celodnevno parkiranje 10 E na lastno odgovornost itd. Pač dobro cena nekako je še sprejemljiva, nesprejemljivo je pa to da parkomati sprejemajo samo kovance, ko hočeš bankovec zamenjat za ...prikaži več drobiž na drobižomatu, ta ne dela, greš do bližnjih lokalov, trgovin, ti nočejo zamenjat bankovca za 10 e z kovancami....to zame ni sprejemljivo. In ko končno zberem dovolj kovancev ter plačam parkiranje in pridem nazaj do avta me čaka že kazen in to za to ker sem na po F****** parkirišču moral zbirati kovance da sem imel za parking....