Svet
5 ogledov

Chavez v nagovoru napovedal boj z rakom

Hugo Chavez na balkonu predsedniške palače v Caracasu. EPA
Venezuelski predsednik Hugo Chavez, ki se je po skoraj mesecu dni zdravljenja za rakom na Kubi v ponedeljek vrnil v domovino, je v ponedeljek v Caracasu nagovoril zbrano množico. Ob tem je dejal, da se bo spopadel z zdravstvenimi težavami in da ostaja za krmilom države.

"Skupaj bomo zmagali tudi to bitko," je z balkona predsedniške palače Miraflores v venezuelski prestolnici dejal Chavez, ki se je pred tisočglavo množico pojavil v vojaški uniformi in mahal z venezuelsko zastavo.

56-letni Chavez je priznal, da je bil zelo bolan, svojo ozdravitev pa je označil za "čudež". Je pa ob tem posvaril, da njegova ozdravitev še ni končana. "Ne mislite, da moja navzočnost tukaj, 4. julija, pomeni, da smo zmagali bitko," je dejal predsednik. Dodal je, da se je boj za ozdravitev šele začel.

Chavezevo okrevanje še ni končano

Za venezuelsko televizijo je Chavez še dejal, da se bo moral držati strogih zdravniških navodil, zaradi česar bodo njegovi nastopi v javnosti zelo omejeni. Kljub temu pa, kot je zatrdil, ostaja "za krmilom".

Chavez je bil na Kubi, kjer so mu odstranili rakav tumor, od 8. junija. V domovino se je vrnil le dan pred praznovanjem 200. obletnice neodvisnosti Venezuele od Španije, vendar pa se po nekaterih poročanjih verjetno ne bo sposoben udeležiti slovesnosti. Za kakšne vrste rakom je Chavez zbolel, uradni Caracas ni sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.