Svet
9 ogledov

CNN Balkan prestavil za tisoč kilometrov

Božično drevo v Vilni Turistični urad Vilna
CNN je objavil seznam najbolj impresivnih božičnih dreves po svetu, pri tem pa zmagovalno drevo iz Litve lociral na - Balkan.

Tudi takšnim medijem, kot je CNN, se dogajajo lapsusi. V spletni novici o 12 najbolj spektakularnih prazničnih drevescih po svetu so na prvo mesto postavili božično drevo v glavnem mestu Litve Vilni. Prepričala jih je celotna kulisa kombinacije elegantno okrašenega drevesa, umeščenega v čudovito ozadje starega dela mesta s katedralo. "Drevo" niti ni prava smreka, saj je v resnici sestavljeno iz kovinskega okvirja, v katerega so pričvrščene jelkine veje.

Pri tem pa je avtorica novice pripisala, da gre s 25 metri za najvišje novoletno drevo na Balkanu.

"Kupite si zemljevid"

Napako so pri medijskem velikanu popravili šele po kupu opozoril bralcev. "Dajte no fantje, od kdaj pa je Litva balkanska država?," jih je opozorila uporabnica. Druga, očitno domačinka, jim je pojasnila, da je Litva baltska država, ne balkanska. "Hahaha. kupite si zemljevid, Američani," je pripisal tretji.

Vnela se je tudi debata, ali nima lepšega drevesa drugo največje mesto Litve Kaunas. Takoj je prišel odgovor, zakaj se drevo rivalskega mesta ni uvrstilo v natečaj najlepših v tem delu sveta - "Kaunas ni na Balkanu temveč leži pri Bosporju."

CNN se je skromno zahvalil za opozorila in odstranil del teksta z napako. Mimogrede, avtorica novice Tamara Hinson je doma iz Velike Britanije in je zunanja sodelavka CNN, med drugim pa je kot kot "specialistka za potovanja" sodelovala že tudi z Daily Mailom, Mirrorjem, Telegraphom in drugimi uglednimi mediji. 

Ostala praznična drevesa, ki so si po mnenju CNN zaslužila posebno pozornost, si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.