Svet
26 ogledov

Coca cola priznava

coca cola Shutterstock
Tudi prvi mož Coca Cole za Severno Ameriko Sandy Douglas priznava, da skuša popiti čim manj tega napitka. Zaradi zdravstvenih razlogov.

Potem ko je pred leti tobačna industrija izgubila bitko z javnostjo in bila primorana priznati, da je kajenje zdravju škodljivo, bo zdaj očitno tudi prehranska industrija vendarle priznala svoj del krivde za naraščajočo debelost v razvitih deželah sveta.

Prvi mož Coca Cole za Severo Ameriko Sandy Douglas je tako priznal, da vsak dan popije le en napitek te pijače, popoldne morda le še eno, vendar dietno. Ironično je, da Douglas, ki za tvrdko dela že 26 let, priznava, da si ne dovoljuje popiti več te pijače zaradi zdravja, po drugi strani pa nagovarja potrošnike, da jo kupujejo čim več.

Pred njim je že lansko leto James Quincey, mož, zadolžen za evropski trg, priznal, da Coca Cola igra svojo vlogo pri problemu debelosti v razvitih državah sveta. Pred tem so ga novinarji soočili z dejstvom, da samo ena pločevinka Coca Cole vsebuje šest kock sladkorja.

"Tudi mi moramo dodati svoj doprinos k reševanju problema debelosti. Desetletja ljudje zaužijemo več kalorij, kot jih potrošimo. Zato informacije o kalorijah svojim potrošnikom jasno navajamo na embalaži," je izpostavil.

Proizvajalci priljubljene pijače so sicer že v lanskem letu Američane s televizijskimi oglasi opozarjali na kalorično vrednost svojih izdelkov in na nevarnost, ki jih s seboj prinaša debelost.

Enega izmed teh oglasov si oglejte na tej povezavi.

Komentarjev 1
  • anonimno 08:51 06.avgust 2014.

    Tvrdka ni slovenska beseda.