Svet
3668 ogledov

Črn konec tedna in več žrtev. Plaz odnesel tudi snežni plug.

snežni plaz
Število žrtev snežnih plazov v Avstriji še naprej narašča.

Na Tirolskem je danes pod plazom umrl smučar. Na vzhodnem Tirolskem je plaz včeraj odnesel snežni plug, pri čemer je umrl voznik pluga. Ta konec tedna so plazovi na Tirolskem in sosednjem Predarlškem odnesli osem življenj.

V Längenfeldu v dolini Ötztal se je dopoldne sprožil snežni plaz, ki je pod seboj pokopal smučarja. O dogodku za zdaj ni znanih veliko podrobnosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na vzhodnem Tirolskem je plaz včeraj zasul snežni plug, pri čemer je umrl 59-letni voznik. Vozilo in voznika so po iskalni akciji odkrili v zgodnjih jutranjih urah. Voznika je med zasutjem vrglo iz vozila in je pristal deset metrov ob vozilu na plazu.

Medtem so danes iz snega na Tirolskem mrtve izvlekli tri smučarje, ki so jih plazovi pod seboj pokopali včraj. Dva so našli v St. Antonu, enega pa v Kaunerbergu.

Zaradi vremenskih razmer velja opozorilo četrte stopnje na petstopenjski lestvici. Tudi danes so poročali o številnih novih snežnih plazovih. V kraju Warth am Arlberg so rešili osebo, ki jo je zasul plaz. V krajih Schwendau in Hopfgarten pa so se smučarji sami rešili iz snežne gmote, še poroča APA.

Plaz v smučarskem letovišču Andermatt Tragično Svet Plaz pod seboj pokopal moškega, iščejo še dve osebi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • robi2107 19:11 05.februar 2023.

    Pfff, avtomobilski planinec. Take sem od nekdaj preziral. Svinjate s tistim plehom tam za ničiji kurac. 50 eur takse bi ti nabil za take hece, pa bi te hitro minila volja do vozakanja tam, kjer nimaš z avtom kaj iskati.

  • Boschtjan Zupanchich 16:47 05.februar 2023.

    Že prejšnji konec tedna je bilo vse polno plazov po okoliških Gorah, tako, da sem Vedel, da So Razmere Kritično Prenevarne, zato sem šel hoditi Samo po Vrhovih zasneženih Planot, do kamor sem se precej visoko že lahko pripeljal z ...prikaži več avtom, tako, da sem se izognil vsem nevarnostim, in, bilo JE Čudovito !!! ! !!! :-D

  • robi2107 16:16 05.februar 2023.

    A noben več ne preveri lavinskih razmer, predno gre v gore? Res ne razumem, kaj imajo ljudje v glavi. Še največje opravičilo ima tisti nesrečnik s plugom. Ampak če je prenevarno, tudi plug nima tam kaj iskati. Saj Vršiča tudi ...prikaži več ne grejo plužit po močnejšem sneženju, dokler se sneg toliko ne sprime, da ni (pre)nevarno.