Svet
32 ogledov

Da bi prihranil, je naredil smešen ovinek

Vlak v Veliki Britaniji
Joe Furness iz Velike Britanije je iz Newcastla v Manchester potoval preko Švice, v London pa preko Menorce. Tam si je privoščil koktajl na plaži in še je prihranil okoli 45 evrov.

21-letni Joe Furness iz Velike Britanije je izbral precej neobičajen način potovanja iz enega konca Otoka na drugega. Iz Newcastla se je v Manchester enkrat odpravil preko Švice, drugič je v London potoval preko Menorce. Ko je preverjal cene, je namreč ugotovil, da bo, če bodo leti, pot cenejša, kot če bi jo opravil z vlakom. 

V preostali Evropi precej ceneje

Britatanski Independent sicer piše o dragih britanskih železnicah v primerjavi s preostalo Evropo. Tako recimo navaja, da mesečna karta od Lutona do Londona stane v povprečju 387 britanskih funtov (437,14 evrov) na mesec, medtem ko je se je mogoče iz okolice Pariza v glavno francosko mesto voziti že za 61 funtov oz. 68,90 evrov. 

Ceneje preko Menorce

Furness v videoposnetku pojasnjuje, da je s potovanjem preko Švice in Menorce želel pokazati, kako smešno visoke so cene britanskih železnic. Želel je priti z vlakom iz Londona v Newcastle, a bi ga to stalo 78,50 britanskih funtov (88,67 evrov). Zato se je odločil, da bo šel na pot z letalom preko Menorce.

Enkrat prej je že potoval iz Newcastla v Manchester z letalom preko Švice, s čimer je prihranil 20 britanskih funtov manj (22,59 evrov).

Koktajl na plaži

V Menorci je sicer moral počakati 12 ur, a kot pravi, to ni bilo tako težko, saj si je na plaži privoščil koktajl. Iz Newcastla do Menorce ga je polet stal 15,99 (18,06 evra), iz Menorke do Londona pa 10,99 funtov (12,41 evrov). Za taksi do plaže je plačal 7,50 (8,47 evra), za koktajl pa štiri funte (4,52 evra) in še je prihranil kar 40 funtov (45,18 evrov).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.