Avto
112 ogledov

V BTC na brezplačno dozo prometne varnosti

Dan za varen avto v Kranju
1/10
Saša Despot
Od 10. do 15. ure v Ljubljana poteka Dan za varen avto. Atraktivne vsebine na temo prometa boste lahko doživeli v BTC pred Milleniumom.

Tretji dogodek v okviru projekta Dan za varen avto se danes odvija v prestolnici in sicer kar v osrčju njenega trgovsko-družabnega dogajanja - v BTC-ju. Tam bo sobota že sama po sebi pestra zaradi Jesenskega Festivala nakupov in zabave. 

Med 10. in 15. uro bodo lahko vsi obiskovalci na parkirišču pred športnim centrom Millenium v neposredni bližini Tržnice preizkusili številne aktivnosti v okviru Dneva za varen avto. Vsi navzoči si bodo sami pri sebi lahko odgovorili na vprašanje, ali so res dober voznik in voznica ter kaj bi morebiti še lahko izboljšali in tako prispevali k več varnosti na slovenskih cestah. 

Zaletavček, naprava Agencije za varnost prometa (AVP), bo vsakega prepričala, zakaj se izplača biti pripet z varnostnim pasom ne glede na položaj sedenja v avtu. Ob bogatih izkušnjah inštruktorjev AMZS Centra varne vožnje na Vranskem boste lahko preverili, kako še izboljšati vaše odzive na nepredvidene situacije v prometu, kako bolje parkirati in predvsem, kako se ne zaleteti.

V atraktivni mazdi6 boste namreč lahko preizkusili sistem samodejnega zaviranja v sili, ki pride še kako prav v prometu, kjer smo vozniki premalo pozorni na dogajanje na cesti, preveč pa se posvečamo drugim stvarem. Če ste tako kot vsak starš tudi vi pogosto v različnih stresnih situacijah zaradi prevoza otrok, pa prisluhnite nasvetom, kako vožnjo napraviti za bolj umirjeno.

Najnovejša paleta Mazdinih vozil bo na razpolago za testne vožnje, Carglassovi strokovnjaki pa vas bodo postavili pred izziv, kako prepoznati pravilno nameščeno vetrobransko steklo. Na svoj račun bodo seveda prišli tudi najmlajši. Program bo povezoval priljubljeni televizijski voditelj David Urankar.

Se vidimo pred Milleniumom v BTC, pridite, ne bo vam žal! 

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.