Svet
10 ogledov

Deklica šest ur ujeta v jašku

Reševanje deklice so državljani lahko prek televizije spremljali v živo. (Foto: Žurnal24 main
Komaj triletno argentinsko deklico so srečno rešili iz 30-metrskega jaška. Ob padcu se ni poškodovala, vendar pa se zdravniki bojijo, da bi ji skoraj šesturna ujetost lahko pustila hude duševne posledice.

Reševalci so v šestih urah napeli vse moči, da so triletno Vanesso Mamani le potegnili iz globokega jaška. Incident se je zgodil v enem izmed okrožij Buenos Airesa, imenovanem Florencio Varela. Deklico so takoj po rešitvi prepeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki zatrdili, da je triletnica sicer v šoku, vendar pa razen nekaj odrgnin in prask niso našli hujše poškodbe.

Argentinska predsednica Cristina Kirchner je reševanje opisala kot čudežno. "Ko je po šestih urah spet zagledala luč svetlobe, je kričala na ves glas, kot da bi bila vnovič rojena," je zatrdila ob obisku deklice v bolnišnici.

Novo reševanje v živo
Reševanje so največje državne televizije prenašale v živo. S pomočjo optične kamere so gledalci lahko opazovali nemočno deklico, ki se v tesnem prostoru na dnu rudniškega jaška ni utegnila premakniti niti za ped. Čeprav se ob padcu ni huje poškodovala, obstaja bojazen, da bo trpela za duševnimi posledicami.

Reševalci so med reševanjem poudarjali, da je prostor premajhen, da bi nekoga spustili v globino, zato so deklici poslali jopič, ki si ga je morala nadeti sama. Gasilski poveljnik Marcelo Tucci je medijem dejal, da do zadnjega trenutka ni bilo jasno, ali bo Vanessa lahko sledila varnostnim navodilom in si nadela rešilni jopič. Ko ji je to končno uspelo, so reševalci ter množica ljudi na prizorišču začeli glasno vzklikati in se veseliti. Deklico so rešili ob tretji uri po lokalnem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.