Svet
72 ogledov

Deklica umrla, oče se bori za življenje

Nesreča na Hrvaškem Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Hčerko je nesel v naročju, sin pa je hodil ob njem, ko je vanj trčila voznica. Za dveletno deklico so bile poškodbe prehude.

Hrvaški mediji so se razpisali o podrobnostih tragične nesreče v Cvetkovcu pri Koprivnici, v kateri je umrla dveletna deklica, njen oče pa se še bori za življenje. Oče je s hčerko in šestletnim sinom bil na poti v Koprivnico, da bi plačal zavarovanje za ženo, ki se zdravi zaradi raka. 

Oče je v naročju držal deklico, deček pa je hodil ob njegovi desni strani, ko je vanje trčila 21-letna voznica. Očeta je vrglo na tla, deklico pa na cestišče, medtem ko je deček ostal nepoškodovan ob rob cestišča.

Deklica je bila po trku še živa

"Bil sem v kuhinji, ko sem slišal močan udarec in jok. Stekel sem ven čez avtobusno postajališče in po treh metrih zagledal mlado žensko, ki je v rokah držala deklico, ki je močno jokala. Tudi ženska je močno jokala. Vprašal sem jo, če je to njen otrok, a mi je v solzah uspela dejala le, da se je zgodila prometna nesreča," je povedal 82-letni moški, ki je bil prvi na kraju nesreče. 

Moški je povedal, da je oče dveh otrok ležal na tleh in težko dihal, poleg njega pa je stal objokan deček, ki se ni premaknil od očeta. Na kraju so bili kmalu reševalci, ki so odpeljali tako deklico kot očeta, sina ponesrečenega pa so peljali do sosede, kjer so ga nato prevzeli delavci centra za socialno delo. 

Očetovo življenje na nitki

Kljub hitremu prihodu reševalcev in poskusu reanimacije, je deklica med prevozom v bolnišnico umrla. Oče je utrpel poškodbe prsnega koša in glave. "Pacient je brez zavesti in priključen na respirator. Njegovo stanje je stabilno, vendar je še vedno v življenjski nevarnost," je za 24sata.hr povedal dr. Josip Večenaj, vodja urgence. 

Voznica naj bi izgubila nadzor nad vozilom, potem ko je mimo nje zapeljal tovornjak in ji je vetrobransko steklo zalila voda. Njeni domači so povedali, da ne vedo, kaj se je zgodilo. "Kaj naj rečemo, zelo je hudo," so dejali in dodali, da bi se hči v soboto morala poročiti. 

Dan za varen avto

Komentarjev 4
  • vodice 17:12 12.oktober 2016.

    Hudo in tragično za vse vpletene.

  • Zdrava Pamet 09:27 12.oktober 2016.

    Zelo hudo sr*anje. Naj se izteče najbolje kot se da. Sočustvujem.

  • abfall 08:20 12.oktober 2016.

    Slabo vzdrževanje ceste?