Svet
25763 ogledov

Deklico, ki se je rodila sredi Paklenice, zdaj čaka to

Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen.
1/3
HGGS
Po razburljivem dogajanju v Nacionalnem parku Paklenica se je zdaj oglasila direktorica parka.

V soboto se je v Nacionalnem parku Paklenica odvila filmska reševalna akcija. »Ni vedela, da je noseča. Rodila je sama na stranišču,« so poročali hrvaški mediji. Ekipa gorske reševalne službe je razkrila podrobnosti dogajanja. 

Da je bila sobota zelo razburljiv dan, je potrdila tudi direktorica Nacionalnega parka Paklenica Natalija Andačić. "Sodelavec, ki dela v sprejemni pisarni je koordiniral celotno akcijo," je povedala. 

Hrvaška gorska reševalna služba je imela v vsej svoji zgodovini že številne reševalne akcije, a zadnja v soboto, bo šla zagotovo v anale. Zgodba je filmska, konec pa srečen. | Avtor: HGGS HGGS

Objekt Lugarnica, v katerem se je vse skupaj odvilo, se nahaja na nadmorski višini 390 metrov, do njega uro in pol hoda, je povedala za RTL. Reševalne službe so dale vse od sebe in do kraja prišle v eni uri. V kanjonu Velike Paklenice, znotraj parka, imajo člani gorske reševalne službe svoje prostore, kar je po besedah Andačićeve ključno, da lahko posredujejo hitro. 

Zaposleni v parku so si bili enotni, da ima deklica, rojena v njihovem parku, do konca življenja brezplačen vstop v park. "Pozivamo njene starše, da nas obiščejo, ko deklica zraste," jim je sporočila. 

To pa ni prvi primer, da se je otrok rodil na območju parka. Zadnji tak primer se je zgodil v 70. letih prejšnjega stoletja. Tudi takrat je na dan prijokala deklica. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 09:53 31.julij 2023.

    In deklici bo ime Paklenica… lepše ime od marsikaterega ‘novodobnega’ imena iz par samoglasnikov!