Svet
6548 ogledov

Dele razkosanega kriptomilijonarja našli v straniščni školjki

Facebook
To je že drugi primer umora kriptomilijonarja v enem mesecu.

V prestolnici Bolgarije, Sofiji, je bilo najdeno razkosano truplo mogotca kriptovalut, poroča portal Newsweek. Posmrtne ostanke 41-letnega Christiana Peeva, ki je imel ameriško in bolgarsko državljanstvo, so odkrili vodovodarji, potem ko so bili poklicani zaradi zamašenega odtoka. Izkazalo se je, da so bili v straniščni školjki zatlačeni deli telesa kriptomilijonarja, poroča britanski The Mirror.

Peev je diplomiral na ameriški univerzi, svoje bogastvo pa si je ustvaril z več naložbami v kriptovalute. Preiskovalci sedaj domnevajo, da je bil Peev umorjen med 8. in 9. avgustom. Sumijo, da je morilec Vesco Valchinov, ki ga je Peev spoznal pred šestimi meseci.

Lokalni mediji so poročali, da je morilec svojo žrtev ubil z utežjo ter nato v kopalnici razkosal truplo, preden je nekaj delov odvrgel v straniščno školjko. Preiskovalci so odkrili kraj zločina, potem ko so pregledali dva telefona, ki sta pripadala Peevu. Njegov brat ga je za pogrešanega prijavil 10. avgusta. Na dan, ko je Peev izginil, je bil tudi v stiku z Valchinovom.

Posnetek nadzorne kamere naj bi tudi prikazoval, kako sta Peev in Valchinov 8. avgusta vstopila v stanovanjsko hišo domnevnega morilca, Valchinov pa je naslednji dan sam zapustil stavbo.

Oblasti aretirale še enega moškega

Policija je odvzela prostost tudi Konstantinu Subotinovu, ki naj bi policiji zaupal, da je morilcu pomagal skriti dele telesa. Odpeljal naj bi jih v sofijsko okrožje Vitosha, kjer je bil aretiran tudi Valchinov. Bolgarski mediji so tudi poročali, da je Peev pomagal Valchinovu pri kripto naložbah, kar nakazuje, da je bil motiv za umor morda prav denar.

Drugi umor v enem mesecu

Fernando Perez Algabo | Avtor: instagram instagram
Peev je sicer že drugi kriptomilijonar, ki so ga v enem mesecu našli mrtvega. Dele telesa Fernanda Pereza Algabe so namreč našli v rdečem kovčku, ki je bil odvržen v Igeniero Budge v Buenos Airesu 23. julija. Truplo so odkrili pet dni po njegovem izginotju.

V kovčku so odkrili Algabove noge ter podlaket. Takrat so argentinski mediji poročali, da so bili deli telesa amputirani, kar sicer nakazuje na dejstvo, da je umor izvedel profesionalec. Obdukcija je sicer še pokazala, da je bila žrtev trikrat ustreljena, preden je bilo njeno telo razkosano.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • sandi76 09:28 18.avgust 2023.

    Jep , prodajanje megle je včasih hudo škodljivo za zdravje !

  • lojs 14:48 17.avgust 2023.

    mogoče namenona prikaz in dokazi, ki bi jih sicer itak lahko zmeleli do konca v mleto meso ... veliko keša, veliko barabije, veliko pohlepa in seveda veliko kriminala ... vliko jih je pri ulovu, potem pa cepajo glave, vedno več ...prikaži večeč ostaja za nekatere ali za nekoga ... hmm, se mi zdi da sem ta film nekje že gledal

  • SlavkoKrizman 12:52 17.avgust 2023.

    Pravilno....