Svet
4288 ogledov

Najstniška mama želela naročiti umor lastnega sina

ameriška policija Reuters
Morilca je iskala na lažni spletni strani za naročilo umora.

Nepredstavljiv primer: 18-letna Jazmin Paez iz Miamija je sodeč po sodnih dokumentih obtožena napeljevanja k umoru prve stopnje in nezakonite uporabe komunikacijske naprave tretje stopnje, poroča portal CBS News.

Preiskovalci so povedali, da jih je v torek kontaktiral moški, ki upravlja lažno spletno stran za naročilo umorov. Zaupal jim je, da je v stik z operaterjem stopila ženska, ki je želela naročiti umor svojega sina. Po trditvah policije je moški ustvaril to spletno stran z namenom, da ujame tiste, ki želijo najeti morilce.

Osumljenka je operaterju posredovala naslov otroka, kot tudi njegovo sliko. Zahtevala je tudi, da je umor zaključen do četrtka. Policija je nato uspela izslediti IP naslov računalnika, ki je bil uporabljen za naročilo umora. Izkazalo se je, da računalnik pripada omenjeni 18-letnici. Policija se je odpravila na dom otroka, kjer so opravili pogovor z njegovo babico. Ta je potrdila, da gre za istega otroka kot pri zahtevi za naročilo umora. Na srečo je bil deček živ in zdrav doma.

Da bi ujeli žensko v dejanju, se je preiskovalec predstavil kot najeti morilec in kontaktiral osumljenko. Ta je še enkrat potrdila zahtevo in se strinjala s plačilom 3000 dolarjev. Takrat je policija odšla na dom ženske ter jo aretirala.

Za zdaj motiv za umor še ni jasen, vendar so preiskovalci dejali, da je bila na njenem računalniku še vedno odprta spletna stran za naročilo umora, še poroča CBS News.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • SlavkoKrizman 11:24 21.julij 2023.

    Mi imamo radi Ameriko...pa kaj. če je tudi to normalno pri njih...