Svet
35140 ogledov

Dešifrirali sporočilo strelca iz Las Vegasa

Stephen Paddock
1/4
V hotelski sobi Stephena Paddocka, iz katere je streljal in ubil 58 ljudi ter jih ranil skoraj 500, so našli listek, na katerega je morilec napisal le številke.

Policija je zdaj razvozlala, za kaj gre, a na žalost niso nič bližje temu, da bi razumeli njegov motiv.

Na listku so bili namreč izračuni, kako ob upoštevanju razdalje in višine čim bolje zadeti tarče, poroča CNN. Streljal je namreč iz 32 nadstropja hotela.

Stephen Paddock Motiv? Svet To je o morilcu povedalo njegovo dekle

Paddock se je, preden bi ga ujeli, sam ustrelil. Zakaj se je upokojeni računovodja odločil za napad, tako ostaja neznanka, čeprav je policija dobila več kot tisoč namigov.

Sreča v nesreči: naključje preprečilo še več žrtev

Zelo verjetno je hotelski varnostnik povsem po naključju preprečil se precej hujše posledice streljanja, ki je že tako najhujši napad s strelnim orožjem v ZDA. Zaradi odprtih vrat sobe blizu Paddockove se je sprožil alarm in varnostnik Jesus Campos je šel preverit, Paddock ga je opazil in ustrelil v nogo. Po tem Paddock ni več streljal na množico. Šlo je za veliko naključje, saj nekdo očitno ni dobro zaprl vrat.

Streljanje Las Vegas Svet Rešil 30 ljudi, nato ga je zadela krogla

Zakaj je imel Paddock v avtu 25 kilogramov razstreliva, policiji še ni jasno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • zdrej 10:37 09.oktober 2017.

    "Šlo je za veliko naključje, saj nekdo očitno ni dobro zaprl vrat." A se va mzdi, da je šlo za naključje? Jaz bi prej rekel, da je šlo za posledico. Nekdo strelja nekaj minut. Vrata sosednje sobe ostanejo odprta. Varnostnik ...prikaži več gre zapirat vrata. Mogoče je oseba v sosednji sobi slišala streljanje in v paniki stekla iz sobe?

  • Dav Lob 07:53 09.oktober 2017.

    Totalni nesmisel"streljaj je v množico,zakaj bi računal odmike.ha.ha.res za v ciciban.

  • AnzeSmolej 07:24 09.oktober 2017.

    "poroča CNN" če od tam dobivate informacije je vseeno če prepišete iz cicibana