Svet
4347 ogledov

"Dirka" za najboljše ležalnike

Youtube
Poletne počitnice naj bi bile čas za počitek, odmor, relaksacijo. Žal se včasih sprevržejo v najhujšo nočno moro.

Razlog pokvarjenih poletnih počitnic je lahko bolezen, razočaranje zaradi rezervirane nastanitve, ki se izkaže za vse kaj drugega, kot so obljubljale fotografije, nekaterim pa lahko počitnice pokvari že dejstvo, da niso dobili najboljšega prostorčka pod soncem.

Na Hrvaškem, kamor se še vedno odpravlja počitnikovat največ Slovencev, so letos uvedli nova pravila obnašanja na plažah, zlasti tistih, za katere se plačujejo koncesnine. Vendar pri naših južnih sosedih se ne bojujejo edini boji za najboljši prostor na plaži; Daily mail je objavil posnetek hotela Servatur Wakikki na španskem otoku Gran Canaria.

Takoj, ko je delavec hotela odprl vrata in spustil britanske turiste na bazen, so se ti - tako kot dobro trenirani atleti - podali v boj za najboljši ležalnik. Daily Mail pri tem poroča, da se je vsakodnevno bil boj med britanskimi in nemškimi turisti.

V hotelu so pojasnili, da se pri njih gostje že ob 7.30 zberejo pred vrati bazena in čakajo na odprtje. Ko se to zgodi, se poženejo proti željenim mestom na bazenu, kjer ni prostora za vse kopalce. Hotel ima skoraj 500 do konca zapolnjenih sob, na bazenu pa je le 150 ležaniku. Resda je streljaj stran še plaža, a ta očitno ni tako zelo zaželjena.

Makarska - kamion mestne komunale Dalmacija Svet Napolnili kamion z ležalniki, last turistov

Vas ta prozor spominja na kaj?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 13:10 03.avgust 2017.

    Britansko nevzgojeno golazen so prepovedali že Grki na Kreti-Malia. Torej stornirali so 10.000 nočitev z njihove strani. Enostavno jih ne morejo več prenašati.

  • ziga 10:59 03.avgust 2017.

    sem bil v TUNIZIJI in TURČIJI pa sem ob 10 uri izbiral ležalnik