Svet
37 ogledov

Do smrti pretepli nedolžna brata

Pakistanci zahtevajo, da morilce bratov obesijo na kraju, kjer se je zločin zgod
1/2
Žurnal24 main
Pakistan: 15 in 17-letna brata so zamenjali za roparja in ju pred očmi številnih policistov do smrti pretepli na ulici.

15-letni Muneeb in 17-letni Moiz Butt sta se preteklo nedeljo nič hudega sluteč odpravila igrat kriket v mestu Sialkot. V nekem trenutku so ju ugrabili neznanci in zvlekli v neko ulico, kjer so ju začeli brutalno pretepati. Grozljivo dogajanje je spremljala množica ljudi, med katerimi so bili številni policisti, ki izživljanja nad nedolžnima mladeničema niso skušali ustaviti. Ljudje so pretepanje najstnikov snemali z mobilnimi telefoni. Ko sta brata podlegla hudim poškodbam, ju je skupina moških še obesila.

Umor so že ostro obsodile skupine za zaščito človekovih pravic, odzvala pa se je tudi pakistanska vlada. "Brata sta zjutraj zmolila molitev, pojedla zajtrk in se odpravila igrat kriket. V njuni torbi smo našli palice in opremo," je povedal Mujahid Sherdil, ki je dejal, da je tudi vlada prepričana v nedolžnost dveh bratov, ki ju je množica pokončala brez razloga. Vlada je še sporočila, da se je v času, ko sta se mladeniča približala igrišču za kriket, tam odvijal oborožen rop, prebivalci mesta pa so sklepali, da sta bila najstnika roparja.

Šef tamkajšnje policije je dejal, da so aretirali deset ljudi, med katerimi so tudi štiri policisti. Posnetki brutalnih umorov, ki so ju prikazali na pakistanski televiziji, so sprožili številne demonstracije. Ljudje zahtevajo, da morilce obesijo na kraju, kjer sta mladeniča umrla.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.