Svet
13 ogledov

Dojenčicam zaradi mleka rastejo prsi

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kitajske dojenčke znova ogroža zastrupljeno mleko. Tokrat je v mleku v prahu toliko hormonov, da so dojenčicam začele rasti prsi.

Starši so zgroženi. Analiza krvi treh dojenčic, starih od štiri do 15 mesecev, je pokazala, da raven hormonov presega tisto, ki jo najdemo pri povprečni odrasli ženski. Vse dojenčice, ki so jim začele rasti prsi, so hranili z istim mlekom v prahu podjetja Synutra. A ponavlja se scenarij iz leta 2008, ko je moralo umreti šest dojenčkov in huje zboleti okrog 300 tisoč dojenčkov, da so v enem izmed podjetij priznali, da so v mleko dodajali melamin, ki je strupen.

Tudi tokrat proizvajalec mleka v prahu vse zanika, poroča Daily Mail. Ko jih je ena izmed mater prosila, naj opravijo analizo mleka, ji je lokalna agencija za nadzor hrane odgovorila, da ne delajo analiz na prošnjo potrošnikov. Zdaj je zahtevo vložil zdravnik Yang Qin, a tudi on je obtičal pred goro birokratskih obrazcev, ki jih mora izpolniti.

Mlekarska zveza krivdo vali na kmete, češ da so oni kravam dajali hormone in so ti prišli v mleko. In medtem ko se birokrati prepirajo, kdo je kriv, je mleko v prahu, ki uničuje dojenčke, še vedno v prodaji, in to po zelo nizkih cenah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.