Svet
10226 ogledov

Dojenčka dala spat na balkon, kjer je zmrznil

voziček sneg zima Profimedia
Starša sta otroka dala spat na svež zrak, ker naj bi mu to koristilo. Njuno ravnanje zdaj preiskuje policija.

Sedemmesečni fantek je bil pet ur v vozičku na balkonu stanovanjske stavbe pri temperaturi -7 stopinj Celzija. Starša sta ga pustila spati v vozičku, prepričana, da mu bo svež zrak koristil. Na žalost pa je bilo to za dečka usodno, saj je zaradi podhladitve umrl, pišejo ruski mediji. 

Kot navaja BBC, so oblasti na vzhodu Rusije, kjer je prišlo do tragičnega primera, po dogodku izdale uradno opozorilo, naj starši majhnih otrok ne puščajo samih na prostem. Opozorili so, da nizke temperature na majhne otroke vplivajo drugače kot na odrasle. 

Do podhladitve lahko pride tudi pri ne zelo ekstremnih temperaturah, če gre za daljše izpostavljanje mrazu. Starejši in otroci, mlajši od enega leta, spadajo v bolj ogroženo skupino. 

Spanje na svežem zraku naj bi krepilo odpornost otrok, zato se te prakse poslužujejo v državah s hladnejšim podnebjem, še navaja BBC. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.