Svet
3042 ogledov

Drama na letalu v Beogradu: "Takoj po vzletu je močno počilo ..."

Air Serbia nesreča PrtSc Na letališču Nikola Tesla so imeli kar nekaj dela s poškodovanim letalom.
Na beograjskem letališču se je v nedeljo odvila precej nevarna situacija.

Letalu podjetja Marathion Airlines, ki opravlja polete za srbskega državnega letalskega prevoznika Air Serbia, je bilo v nedeljo kmalu po vzletu v Beogradu ukazana vrnitev na letališče Nikola Tesla, saj bi kaj lahko prišlo do hude nesreče.

Let JU324 iz Beograda do Düsseldorfa je bil ustavljen zaradi nesreče, ki se je zgodila pri vzletu. Plovilo je namreč vzletelo s steze, ki naj bi bila v takratnem termninu zaprta. 

Ker je imel pilot podatke za stezo, ki je bila dejansko namenjena za vzlet, se je pri pospeševanju uštel in letalo je pred dvigom zadelo v signalne luči, poroča srbski Tango Six.

Iz priloženih fotografij in posnetkov je moč videti, da je letalo s 106 potniki ostalo brez dela krila, kar bi ob daljšem poletu lahko prineslo velike težave. Letalo so poklicali nazaj v Beograd, kjer so potnike in posadko pospremili na varno.

Krožili eno uro

"Takoj po vzletu je nekaj močno počilo, letalo se je zatreslo. Skoraj eno uro smo krožili, leteli smo zelo nizko," za Vreme dejala ena od potnic.

Pri Air Serbia so pojasnili dogodek in se opravičili za vse nevšečnosti. "Varnost potnikov ni bila ogrožena niti v enem trenutku," so med drugim zapisali pri tem prevozniku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 20:53 19.februar 2024.

    Žurnal , kaj a je maca popala jezik in vam je bolj važno delovna nesreča v BG , kot smrt teluh , ki so prileteli sicer varno v UA , ampak čez 2 dni , odleteli v nebesa s pomočjo ...prikaži več iskanderjev ! https://www.youtube.com/watch?v=AfePPBP_TG0

  • LukaMB 19:42 19.februar 2024.

    Noro, tako so leteli 1 uro in naredili dva kroga ter pristali nazaj, medtem pa je curljalo gorivo in krilo je skoraj otpadlo. Kakšna zasnova steze pa je to, da se trčiš v pristajalne luči. Sicer pa piše, da so ...prikaži več piloti bili Grki iz družbe Marathon Airways iz Aten, sigurno sta se kopilot in pilot žgala med sabo in ga pila na veliko, ker so Grki uzakonili istospolne poroke. Takšni so pač Grki, majo v genih radi v drugo luknjico pa moški s štangico se igrat.