Svet
4514 ogledov

Drama: malček zaužil zdravila babice

razno 02.11.09. bolnisnica, postelja, sestra, urgenca, foto:istockphoto iStockphoto
Včeraj so pri naših zahodnih sosedih dveletnega dečka s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, čeprav je bil še pri zavesti ...

V včerajšnjih zgodnjih popoldanskih urah so pri zahodnih sosedih s helikopterjem reševali dveletnega dečka, ki naj bi zaužil psihofarmak, ki ga je našel pri babici. Drama se je odvijala v Opiju, v majhnem kraju na območju Alto Sangro.

Sorodniki malčka so poklicali številko za klic v sili, ko so pri otroku opazili znake slabosti. Helikoptersko reševalno vozilo je po poročanju italijanske tiskovne agencije Anse takoj vzletelo in se moralo pri reševanju soočiti z neugodnimi vremenskimi razmerami. Malčka, ki je bil pri zavesti, so tako prepeljali v bolnišnico Avezzano, kjer je ostal na opazovanju. Zdravniki so včeraj za medije sporočili, da je še prezgodaj, da bi lahko trdili, da je izven smrtne nevarnosti, razmišljali so o premestitvi v bolnišnico v Rimu.

Preiskavo o dogodku bo izvedla karabinjerska družba Castel Di Sangro, ki poskuša rekonstruirati, kaj se je zgodilo.

Zdravila proč od otrok

Za otroke so lahko nekatera zdravila smrtno nevarna, zato jih je treba pred njimi skriti ter jim onemogočiti dostop. Psihofarmake delimo v registru zdravil na devet podskupin: nevroleptiki, anksiolitiki, antidepresivi, psihostimulansi, pomirjevala, zdravila za zdravljenje alkoholizma, zdravila, ki se uporabljajo pri nevrocirkulatorni distoniji, hipnotiki in ostala zdravila, ki se uporabljajo pri duševnih motnjah. Zaenkrat javnosti še ni znano, katera nevarna zdravila je zaužil malček. 

Policija-poplave Slovenija Slovenija Pozor, policija zaradi tega v novo akcijo vodnjak, smrt, deklica Slovenija Grosuplje: Leto in pol stara otroka padla v nezaščiten vodnjak

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.