Slovenija
18219 ogledov

Pozor, policija zaradi tega v novo akcijo

Policija-poplave PU Ljubljana
Policisti so v zadnjih šestih dneh obravnavali 486 prometnih nesreč, v katerih so umrle tri osebe. Napovedujejo nove intenzivnejše nadzore prometa.

Poleg treh smrtnih žrtev so nesreče v preteklih šestih dneh povzročile 20 hujših poškodb in 102 lažji poškodbi. V prometnih nesrečah, v katerih so nastale hude telesne poškodbe, je bilo udeleženih šest kolesarjev, trije vozniki e-skirojev, osem voznikov motornih koles, trije vozniki osebnih avtomobilov in dva mopedista.

Po ugotovitvah policistov je v 12 primerih na nastanek nesreče vplivala hitrost, v preostalih primerih pa so udeleženci nepravilno prehitevali, vozili po napačni strani vozišča ali nepravilno zavijali. Sedem udeležencev v nesrečah s hujšimi poškodbami je bilo pod vplivom alkohola. V 14 primerih pa so bili predvsem kolesarji, vozniki e-skirojev, motoristi in vozniki mopedov sami udeleženi v prometni nesreči. To pomeni, da so bodisi s svojo neprevidnostjo bodisi prekrškom povzročili prometno nesrečo, v kateri ni bil udeležen nihče drug, sami pa so se hudo hudo telesno poškodovali.

Napoved nadzorov

Na Generalni policijski upravi so napovedali, da bodo po teh ugotovitvah pogosteje nadzirali promet. Ta konec tedna bodo preverjali psihofizično stanje voznikov, hitrost vožnje in druge morebitne prekrške. Poleg tega bodo policisti do konca meseca izvajali časovno krajše in intenzivnejše poostrene nadzore, usmerjene v zaznano problematiko.

Preverjali bodo na primer uporabo varnostnega pasu in upoštevanje pravil o prednosti ter prehitevanju. Specializirana enota za nadzor prometa bo okrepila nadzor nad tovornimi vozili, prevozi nevarnega blaga, šolami vožnje in vozili za javni prevoz potnikov. Kot so še napovedali na policiji, bodo v nadzorne aktivnosti vključili vsa razpoložljiva tehnična sredstva in oblike dela, kot so denimo helikopterski nadzor in civilne patrulje.

Grafiti na avtocestah Kaj takšnega! Slovenija Pešačila ob avtocesti in se pretepala policijski avtomobil Avtocesta Slovenija Popolnoma "zadet" skušal pobegniti policistom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Pierre 07:59 18.avgust 2023.

    Zakaj policija napoveduje kontrole, celo odseke cest, bedaki!!!!

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 18:18 17.avgust 2023.

    A bodo šli prašiči tudi z vodnim topom nad narod? A.C.A.B.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 17:23 17.avgust 2023.

    Če bodo samo to rešili, da švabska in ostala zahodnoevropska goveda ne vozijo skoz po prehitevalnem pasu, je veliko narejenega!!