Svet
100670 ogledov

Drama na hrvaškem nebu se je za potnike nadaljevala tudi na tleh

letalo British Airways Shutterstock
Približno 150 potnikov British Airways je skoraj 24 ur potovalo iz Londona v Dubrovnik.

Letalo, ki je letelo iz Londona v Dubrovnik, bi moralo pristati v nedeljo ob 21.15, a po besedah potnikov pilotu to ni uspelo. Pol ure naj bi letalo krožilo nad mestom, medtem ko so druga letala brez težav pristajala in vzletala, poroča Kurir.

Po več neuspešnih poskusih pristanka je pilot potnike obvestil, da zaradi močnega vetra to ni mogoče in da bodo pristali v Zagrebu. Dodal je, da ga skrbi, ali imajo dovolj goriva za let do zagrebškega letališča in potnike tako še dodatno prestrašil.

letališče Zagreb | Avtor: Profimedia Profimedia

Potniki pravijo, da jih na letališču ni čakal nihče, in da niso dobili nobenih informacij, kdaj bodo lahko leteli na končno predvideno destinacijo. Vodstvo mednarodnega letališča trdi drugače, in sicer da naj bi potnike pričakali pri izhodu iz letala in jim izročili obvestilo letalske družbe British Airways, naj si poiščejo nastanitev, za katero jim bodo povrnili stroške. Organizirali naj bi tudi prevoze do hotelov.

Potniki z letala trdijo, da se je kaos nadaljeval tudi naslednji dan in da so šele zjutraj prejeli sporočilo od British Airways, da zaradi slabega vremena ne morejo pristati v Dubrovniku. Iz Zagreba naj bi naslednji dan vzleteli ob 13.30, a da se tudi to ni uresničilo. Kasneje so jim sporočili, da iz Zagreba letijo ob 15.13 brez pojasnila, zakaj bodo čakati še štiri ure.

Potniki letala TUI (Grčija) drama na hrvaškem Svet Zasilni pristanek v Zagrebu, potniku se je očitno zmešalo