Svet
14558 ogledov

Zasilni pristanek v Zagrebu, potniku se je očitno zmešalo

Potniki letala TUI (Grčija) Epa
S Hrvaške poročajo o zasilnem pristanku letala družbe TUI, ki je bilo s ciprskega Pafosa namenjeno v britanski Manchester. Letalo je moralo zasilno pristati, potem ko je eden od potnikov zaužil 'beli prah' in želel kar med letom na silo odpreti vrata zasilnega izhoda.

Pretreseni potniki so za britanski spletni časopis Manchester Evening News povedali, da je eden od potnikov letala SmartLynx Airbus A321, namenjenega s Cipra v Manchester, zaužil beli prah, ki da je spominjal na kokain, in molil med sedežema na tleh letala. Moški je nato na silo skušal odpreti vrata zasilnega izhoda, pred tem pa naj bi zavpil: "Se vidimo v raju".

Letalo Transavia Svet Osemnajstletnik končal na črni listi, ker je na letalu prestrašil sopotnike

Ena od potnic je za že omenjeni medij dejala, da je to bila njena najbolj zastrašujoča izkušnja v življenju. "Videli smo potnika, kako je zaužil kokain in skušal odpreti vrata letala. Ta moški je pokazal name in moje otroke ter rekel, da se bomo srečali v nebesih," je Kirsty povedala za omenjeni časopis.

Slovenija Miga hrvaške vojske prestregla letalo, namenjeno v Slovenijo

Moškega, ki si je med letom zaželel izstopiti, so nato na tla zrušili preostali potniki, pilot pa se je po incidentu odločil, da zasilno pristane v Zagrebu. Letalska družba TUI se je po incidentu opravičila vsem potnikom in poudarila, da sta zdravje in varnost potnikov ter posadke vselej na prvem mestu. Moškega, ki je na silo želel odpreti vrata zasilnega odhoda, je v Zagrebu pričakala policija, razumljivo se nekaj ur kasneje, ko je letalo spet poletelo v Manchester, nanj ni smel vkrcati. Letalo je v Manchester sicer priletelo s 26-urno zamudo, še dodajo britanski mediji.

*Fotografija je simbolična

Letalo zasilno pristalo na avtocesti Brez poškodovanih Svet VIDEO: Letalo pristalo na avtocesti in zagorelo
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.