Svet
4736 ogledov

VIDEO: Letalo pristalo na avtocesti in zagorelo

Letalo zasilno pristalo na avtocesti YouTube
Iz Združenih držav prihaja nadvse neverjetna zgodba. Športno letalo ameriškega proizvajalca Cessna je v torek popoldne namreč zasilno pristalo kar na avtocesti, nato trčilo v vozilo in asfalt ter zagorelo, a na srečo v nesreči nihče ni bil poškodovan.

Nič hudega sluteči vozniki na avtocesti z oznako 91 v mestu Corona (okrožje Riverside, Kalifornija) so bili nadvse šokirani, ko so tik nad svojimi vozili uzrli športno letalo, ki je skušalo najti nekaj metrov prostora na avtocesti, da bi zasilno pristalo. Pilotu je pristanek na sila zahtevnem terenu uspel, a je ob tem trčil v eno od vozil in asfalt, tako da se je letalo ob pristanku vžgalo. Na srečo v nesreči nihče ni bil poškodovan, je pa filmska zgodba, ki se je ne bi sramovali niti najbolje plačani hollywoodski igralci akcijskih filmov, požela veliko medijske pozornosti. 

Pilot in potnik sta iz letala uspela izstopiti nepoškodovana, kasneje pa je pilot pojasnil, da mu je odpovedal motor na športnem letalu. "Prava sreča je, da promet ni bil pregost in da je pilot ostal priseben. Ušli smo veliki tragediji," je po nesreči razlagal poveljnik tamkajšnje avtocestne policije Levi Miller. Goreče letalo so pogasili gasilci, avtocesta je bila nekaj časa zaprta, nastajale pa so dolge kolone tudi zaradi radovednih oči. 

letalo gorenjka Slovenija Na gorenjski avtocesti zasilno pristalo manjše letalo

Zasilni pristanki manjših letal na avtocestah so v zadnjih letih postali že stalnica. Ne le čez lužo, nedavno smo podobno akrobacijo oz. rešilni manever videli tudi na slovenskih avtocestah, in sicer natančneje na gorenjski avtocesti, ko je letalo zasilno pristalo pri Brezjah. Tudi pri nas se je podobno kot v primeru iz ZDA vse srečno končalo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice