Svet
2348 ogledov

Osemnajstletnik končal na črni listi, ker je na letalu prestrašil sopotnike

Letalo Transavia Profimedia
Mladenič, ki je na letalu vznemiril sopotnike, se je znašel na črnem seznamu nizozemskega nizkocenovnega prevoznika Transavia, kar mu prepoveduje vse polete z njihovo letalsko družbo v naslednjih petih letih.

Do vznemirjenja je prišlo, ko je mladenič tik pred vzletom letala, ki je bilo namenjeno iz Rotterdama v Zadar, ostalim potnikom poslal fotografije letalske nesreče preko Applovega sistema za deljenje datotek AirDrop. Zaskrbljeni potniki so takoj obvestili posadko o poslanih fotografijah, obveščena je bila tudi policija.  

Tiskovni predstavnik nizozemskega nizkocenovnega prevoznika je za medije potrdil, da so fotografijo, ki jo je mladenič poslal ostalim potnikom, razlagali kot morebitno grožnjo z bombo in morebitno napoved, kaj se lahko zgodi potnikom po vzletu. 

Posadka je pošiljatelja fotografije pozvala, naj zapusti letalo, vendar mladenič ni želel vstati, vse dokler kapitan ni sporočil, da letalo ne bo vzletelo, če ne najdejo krivca za zločin. Let so prestavili, medtem ko so mladeniča z letala pospremili policisti in ga privedli pred sodišče. Mladenič je povedal, da ni imel slabih namenov in da se je le šalil. 

Letalo je nato iz Rotterdama v Zadar poletelo s približno 40-minutno zamudo. 

Komentarjev 3
  • Kmodri 17:52 16.avgust 2022.

    V teh časih žal. Smo šli na potovanje v Prago in en mulc je metal v zrak vžigalnik v emitacijo ročne bombe. Tudi to bi lahko imeli za grožnjo, saj na daleč izgleda kot prava ročna bomba. S tem se ...prikaži več ni za šaliti, ker takšen izgovor kasneje ne vžge.

  • Pepe007 17:30 16.avgust 2022.

    Malo črnega humorja, pa je že panika :)