Svet
38204 ogledov

Drama pri Savudriji: opazili desko na morju, Slovenca nikjer

Kajtanje
Na valovitem morju je plavala deska, njega nikoder. Policijski čoln je na kraj dospel še pravi čas.

Hrvaška policija je sporočila, da so bili v soboto okoli 15.45 obveščeni, da okoli 500 metrov od obale pri naselju Katoro pri Savudriji plava kite deska s padalom, vendar v bližini ni videti nobene osebe. V tistem času je bilo morje zelo valovito, pihal je jugozahodnik.

Policijski čoln je takoj izplul in odhitel proti kraju, kjer so očividci opazili desko. 

Posadka je hitro opazila desko, te pa se je oklepal moški. Policista na čolnu sta 59-letnega slovenskega državljana rešila iz morja in ga odpeljala na varno. 

Po poročanju 24sata.hr je bil Slovenec sicer nepoškodovan, a močno izmučen. Kot je povedal policistom, je šel okoli 14. ure na morje s kite opremo. Okoli 15. ure pa je veter nenadoma ponehal, zato mu je 'zmaj' padel v vodo, moški pa ga ni bil več sposoben vrniti v zrak.

59-letnik je bil po pisanju hrvaškega portala zelo vesel hitrega in spretnega policijskega reševanja v težkih vremenskih razmerah. 

*simbolična fotografija

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:36 30.oktober 2023.

    Upam, da mu bo modelu in vsem podobnim, to šola za naslednjič, ko bo želel čutiti veter v jadrih vseeno preveril vremensko napoved.

  • Kmodri 23:32 29.oktober 2023.

    Končno nekaj dobrega od Hrčkov!

  • atamama 15:03 29.oktober 2023.

    Moraš biti nor da glede na vremensko napoved delaš nekaj podobnega.... Imel je srečo. Sicer bi bilo poročilo '' o samomoru iz zasede''.