Svet
9731 ogledov

Dramatični posnetki z ladje, ki jo je zajelo neurje

ladja Norwegian Breakaway PrtScr YouTube
Štiri tisoč potnikov trepetalo za življenje. Križarko je zajela nevihta, zaradi katere je voda zalila sobe.

Križarka Norwegian Breakaway, na krovu katere je bilo 4000 potnikov, je na poti med Bahami in New Yorkom plula skozi nevihto, ki se je v četrtek zvečer oblikovala nad Atlantskim oceanom in prizadela vzhodno obalo ZDA. Potniki so preživljali pravo moro. 

"Mislila sem, da ne bom nikoli v položaju, ki bi ga opisala kot najstrašnejši trenutek svojega življenja. To je bil najbolj grozen trenutek v mojem življenju," je za CBS dejala potnica Caroline Ross. Številni so dogajanje označili kot travmatično, nekateri pa so odločeni, da se na križarjenje ne bodo več odpravili. 

"Ko ste na ladji sredi oceana in se voda zliva po stopnišču, veste, da se to ne bo dobro končalo. V naši sobi je bilo pet centimetrov vode," je povedal potnik Del Ross. Ljudje so jokali, premetavalo jih je sem in tja, veliko je bilo razbitega stekla. 

"Nikoli več ne bom šla na ladjo," je dejala Emma Franzese. "Molil sem, da ostanem živ. Iskreno rečeno, nisem bil prepričan, da bom preživel noč. Ladja je bila nenavadno nagnjena," je povedal Conor Vogt

Na vprašanje CBS news, zakaj se je posadka odločila nadaljevati s plovbo proti New Yorku kljub slabi vremenski napovedi, so iz podjetja Norwegian Cruise Line odgovorili le z opravičilom za potnike zaradi nepričakovanih ekstremnih vremenskih razmer. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice