Svet
4366 ogledov

Dramatično opozorilo človeka, ki je Trumpa pripeljal na oblast

Donald Trump na konferenci NRA
Amerika se giba v smeri revolucije, ki bo kosila kot srp travo.

V novem dokumentarnem filmu Steve Bannon, do pred nedavnega glavni svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa, napoveduje, da Ameriko čaka revolucija. "V kolikor se na nek način ne bo dopustila prerazporeditev bogastva, bo v tej državi sledila revolucija," napoveduje človek, ki ga smatrajo kot najbolj zaslužnega, da je Trump prišel do svojega položaja.

Steve Bannon | Avtor: EPA EPA

Gre za niz pogovorov z Errolom Morrisom, avtorjem dokumentarca American Dharma, ki so ga premierno prikazali na beneškem filmskem festivalu. "Pred nami je še ena finančna kriza, vsak pameten to vidi," poudarja Bannon. Nadaljuje, da bi bilo potrebno radikalno prestrukturiranje. "To ne more biti boj z blazinami. Za takšno spremembo so potrebni morilci," je pristavil.

Bannon meni, da je bilo jasno, da na predsedniški položaj prihaja nekdo kot je Trump. Razlaga sicer, da je bil Trump na poti h katastrofalnemu porazu na volitvah, ko je prevzel njegovo kampanjo. Da bi jo - potem, ko je v javnosti zaokrožila njegova izjava glede žensk, da jih je le 'potrebno zagrabiti za p...' - rešil, je med drugim javno izpostavil žensko, ki je Billa Clintona obtožila posilstva.

Bannon pri tem ne komentira ali je bil vključen v to, da je v javnost pricurljala elektronska pošta Hillary Clinton, kar je Trumpovo kampanjo preusmerilo v željeno smer. V kampanji je maksimalno izpostavil populistične slogane glede izgradnje zidu, uničenja Islamske države in podobno.

Trumpu je svetoval, da takoj po prihodu v Belo hišo udari, vključno s kontroverzno prepovedjo muslimanom. Zase sicer pravi, da je bil le eden izmed svetovalcev v Beli hiši, vendar tisti, katerega lajež je bil glasen.

Trdi, da ni ogorčen zaradi tega, ker ga je Trump lansko jesen odpustil. "Tega ne jemljem osebno, tako so se zgodile stvari." Med drugim je to del njegovega verovanja v dharmo, hindujski koncept dolžnosti in usode, ki vlada vesolju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • maresem 15:49 07.september 2018.

    Še kje drugje bo revolucija, ne samo v ZDA.... tudi v banana republiki SLO.

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:00 07.september 2018.

    "napoveduje človek, ki ga smatrajo kot najbolj zaslužnim..." . Pa kaj je danes z vami, pisunčki polpismeni? Smatrajo ga ZA NAJBOLJ ZASLUŽNEGA ZA...... Kako vas ni sram. Kje je sirota od urednika, da končno naredi malo reda???

  • Avatar Leon
    Leon 09:49 07.september 2018.

    V novem dokumentarnem filmu Steve Bannon , do pred nedavnega glavni svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa, napoveduje, da Ameriko čaka revolucija. " Zadnja vojna na ameriških tleh je bila pred 150 in nekaj leti ,tako ,da.......... zgodovina se vedno ponavlja .