Svet
18819 ogledov

Drugi mož največje nemške banke: Zvišajte obrestne mere!

Varčevanje denarja Profimedia
Tako visoke inflacije v Nemčiji ne beležijo že od 70. let prejšnjega stoletja. Bogastvo se topi kot led na soncu.

V Nemčiji beležijo rekordno raven inflacije v zadnjega pol stoletja. Deutsche Bank je kritizirala Evropsko centralno banko in opozorila, da bi lahko bila inflacija dvomestna. Cene življenjskih potrebščin še naprej rastejo, vendar ECB ni želela posredovati in zvišati obrestne mere.

Denar Svet Bodo šle obrestne mere navzgor?

Karl von Rohr, direktor največje nemške banke, je državljanom povedal, da se bodo morali prilagoditi inflaciji, ki ji nismo bili priča že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. "Bogastvo se topi kot led na soncu," je za nedeljsko izdajo Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) opozoril drugi mož Deutsche Bank.

banka Stanovanjski krediti Pod streho Izračun: Se stari kredit splača poplačati z novim

V primerjavi z decembrom lani je bila inflacija januarja nekoliko višja. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

ECB pod pritiskom

Inflacija v Nemčiji je že 7,3-odstotna, kar je najvišje od jeseni 1981, poroča Spiegel Online. Naša napoved je, da bomo med letom na stopnji inflacije od sedem do osem odstotkov, v primeru močnejšega krčenja uvoza energentov pa lahko pričakujemo inflacijo v višini deset odstotkov in več, je dejal Von Rohr.

Denar Napoved Svet Vlada se hvali z rezultati, iz Bruslja pa klofuta

Glede politike obrestnih mer Evropske centralne banke je poudaril, da je treba nujno zvišati obrestne mere, "da inflacijska pričakovanja ne bodo fiksirana na visoki ravni".

 

pivo Neizbežno Svet Pivo bo dražje

Evropska centralna banka (ECB) se je v četrtek odločila, da ključno obrestno mero za zdaj obdrži pri nič odstotkih. Osnovna obrestna mera je osrednja obrestna mera, po kateri si banke posojajo denar. Obresti vplivajo na ceno kredita. Višje obrestne mere običajno zavirajo porabo denarja, s tem pa tudi rast cen.


 

Komentarjev 8
  • eminenca 15:28 17.april 2022.

    višje obresti ne bodo rešile ničesar, kot še nikoli niso, to je samo dokaz, da je seveda € ničvredne papir, tako kot pred 2ww ... višje obresti, višje cene, začaran krog, ki vodi v veliko revščino

  • Ender3 13:23 17.april 2022.

    Bančni lobi se boji, da ne bo preživel. Kot prvo naj prenehajo ščitit dolar in prezadolženost Amerike.

  • sam1 13:03 17.april 2022.

    Pri nas bojazni ni-je rekel Hojs na nedavnem predvolilnem soočenju,da je cel svet prepoznal sposobnost naše vlade in nam kar ponujajo kredite z negativnimi obrestrmi z vseh večjih svetovnih bank......