Svet
6643 ogledov

Družini odškodnina, ker je umrl med seksom na službenem potovanju

Moški v hotelski sobi Profimedia
Moški je umrl med seksom z neznanko, medtem, ko je bil na službeni poti.

Pariško sodišče je francosko podjetje spoznalo za odgovorno za smrt zaposlenega, ki je umrl zaradi srčnega zastoja med seksom z neznanko na službeni poti. 

Njegovo smrt je prepoznalo kot nesrečo na delovnem mestu ter odločilo, da je družina pokojnega upravičena do odškodnine. 

Podjetje je trdilo, da moški ne opravlja službene dolžnosti, ko se je pridružil gostji v njeni hotelski sobi. 

A sodniki so svojo odločitev utemeljili s tem, da je po francoskih zakonih delodajalec odgovoren za vsako nesrečo, ki se zgodi med poslovnim potovanjem. 

Moški je delal kot inženir za TSO, železniško prevozniško podjetje s sedežem v bližini Pariza. 

Umrl leta 2013 v hotelu

Umrl je leta 2013 v hotelu med službenim potovanjem v osrednji Franciji, med tem, kar je podjetje opisalo kot "zunajzakonski odnos s popolno neznanko". 

Podjetje je odločitev državne zdravstvene zavarovalnice, ki je njegovo smrt obravnavala kot nesrečo na delovnem mestu, izpodbijalo.

Nasprotna stran je vztrajala, da je spolna aktivnost tako normalna dejavnost kot tuširanje ali uživanje obroka. 

Ponudnik je svoj položaj zagovarjal z vztrajanjem, da je spolna aktivnost normalna, "kot da bi se tuširali ali jedli", čemur je sodišče pritrdilo. 

Zaposleni je na službenem potovanju v Franciji upravičen do socialne zaščite ves čas, ne glede na okoliščine, je ugotovilo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.