Svet
13 ogledov

Drzni turisti z balkona v bazen

Balconing je izjemno popularen med mladimi, ki se ne zavedajo posledic, ki bi ji
1/2
Žurnal24 main
Nova moda v španskih letoviščih: mladi turisti, ki balkone uporabljajo za skoke v bazen. Številni so se končali tragično.

Številni turisti pred odhodom na dopust doma ne pustijo le skrbi, temveč tudi zdrav razum. Njihova lahkomiselnost se lahko namreč konča tragično, o tem pa pričajo tudi padci z balkonov na španskih Balearih, kjer so umrli štirje ljudje.

Španskih hotelirjem sive lase povzročajo predvsem mladi turisti, ki pod vplivom alkohola za prehode iz sobe v sobo ne uporabljajo vrat in hodnika, temveč plezajo kar čez balkonsko ograjo. Spletni portal za nemške turiste na Balearih je tovrstno početje poimenoval kar balconing. Zadnja žrtev lahkomiselnega početja je 18-letni Britanec, ki je padel z višine desetih metrov. Isto noč sta se zgodili dve podobni nesreči, ki pa sta se končali "le" s hudimi poškodbami.

"V modi" pa ni le plezanje čez balkonsko ograjo, temveč tudi skakanje z balkona v bazen. Takšnih nesreč so na Balearih zabeležili približno 30, predsednik hotelskega združenja na Majorki Sebastian Darer pa je prepričan, da mladi tega ne bi počeli, če "ne bi bili pod vplivom alkohola in drog". Meni, da bi lahko tovrstno početje močno ogrozilo ugled hotelov, zato so hotelski kompleksi že napovedali dodatne varnostne ukrepe.

"Trudimo se, da bi ohranili ugled naših hotelov, zato goste, ki počnejo takšne neumnosti, nemudoma odslovimo," je povedala Joan Espinosa iz hotelskega združenja na Majorki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.