Svet
50 ogledov

Ebola zahtevala že skoraj 7000 smrtnih žrtev

ebola, liberija EPA
Na zahodu Afrike je v letošnji epidemiji ebole umrlo že skoraj 7000 ljudi, je sporočila Svetovna zdravstvena organizacija.

Po podatkih organizacije je hemoragična mrzlica v Sierri Leone, Gvineji in Liberiji doslej zahtevala 6928 življenj, 16.169 ljudi pa se je s to boleznijo okužilo.

Podatki, ki jih je organizacija objavila v petek pozno zvečer, se za več kot 1300 smrtnih žrtev razlikujejo od tistih, ki jih je sporočila v sredo. Takrat je WHO objavila, da je v omenjenih afriških državah za ebolo umrlo 5674 ljudi, v ostalih državah po svetu pa še 15.

Organizacija razlike v podatkih, ki je najbolj izrazita za Liberijo, ni pojasnila, AFP pa domneva, da nova bilanca vključuje primere smrti, ki prej niso bili registrirani.

Najhujši izbruh epidemije ebole doslej je najhuje prizadel Liberijo, kjer je po najnovejših podatkih za to boleznijo umrlo 4181 ljudi. Organizacija sicer opaža, da se širjenje bolezni v tej zahodnoafriški državi umirja. V Sierri Leone, kjer se po navedbah WHO bolezen v številnih delih države še naprej hitro širi, so doslej našteli 1461 primerov ebole, v Gvineji pa 1284.

Za ostale države, kjer so zabeležili primere okužbe ali smrti zaradi ebole, WHO ni objavila posodobljenih podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.