Svet
15 ogledov

Ebola že v Makedoniji?

Ebola Profimedias
V Makedoniji je umrl britanski državljan, ki naj bi bil okužen z ebolo, še en moški pa naj bi kazal simptome okužbe.

Moški je umrl v kliniki za nalezljive bolezni v Skopju. Kljub temu da testi še niso potrdili okužbe, se zdravniki strinjajo, da so njegovi simptomi identični primerom v ZDA in Španiji – bolnik je imel vročino, bruhal je, imel je notranje krvavitve.

Ko so ga sprejeli v bolnišnico, ni mogel več komunicirati z osebjem, kmalu zatem je umrl. Britansko zunanje ministrstvo še preiskuje navedbe makedonskih oblasti.

Nihče ne sme iz hotela

Umrli ni obiskal nobene od držav, ki jih je prizadela ebola, pa BBC navaja tiskovnega predstavnika makedonske vlade. Agencija Reuters navaja, da so zaprli hotel, kjer je bival, osebje in še en Britanec pa hotela ne smejo zapustiti.

Moški je iz Velike Britanije v Skopje prispel 2. oktobra, v torek so ga odpeljali v bolnišnico v zelo slabem stanju, umrl je le nekaj ur po sprejemu.

Nov primer na Češkem?

56-letni Čeh, ki se je nedavno vrnil iz Liberije in  kaže simptome ebole, je v karanteni v praški bolnišnici. Tudi tamkajšnji zdravniki čakajo na to, kaj bodo pokazali testi. Rezultati naj bi bili znani jutri.

Španski medicinski sestri slabše

Medicinski sestri Teresi Romero Ramos, ki se je z ebolo okužila med skrbjo za dva pacienta, pa se je stanje danes močno poslabšalo. Po besedah njenega brata ne more več dihati sama. V Španiji je zaradi možne okužbe v izolaciji trenutno sedem oseb.

Lažni preplah v Parizu

Zaradi suma več okužb z ebolo so oblasti danes zaprle stavbo v bližini Pariza. Varnostni ukrep so kmalu preklicali.

Komentarjev 2
  • mirko 22:29 09.oktober 2014.

    Ne delam panike, ampak preventiva v Sloveniji bi že morala biti v teku. Kontrola na mejah, letališčih, pristanišču vseh potnikov. Zakaj vseh ? Ker okužba ni več samo v Afriki. Na koncu bomo hodili v skafandrih iz bajt in stanovanj. ...prikaži več Dober biznis, kdor izdeluje in prodaja skafandre (malo heca). Toda stvar ni več niti malo smešna, je precej resna in zaskrbljujoča.

  • smalobul 21:51 09.oktober 2014.

    Kaj zdj, čez en mesc ne bomo smel ven s hiše?