Svet
10 ogledov

Ebole ne gre podcenjevati

Bolnik z virusom ebola. EPA
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je izbruh ebole, ki smo mu priča v Afriki, veliko bolj obsežen, kot so mislili.

Osebje Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je na območju žarišč, opozarja, da nimamo prave predstave o velikosti izbruha epidemije ebole in da je ta pravzaprav močno podcenjen. Po njihovih besedah je število znanih obolelih in žrtev mnogo nižje od dejanskega. Po zadnjih podatkih je zaradi virusa umrlo 1.069 ljudi. 

Virus ebole je izbruhnil februarja v Gvineji in se je v naslednjih mesecih razširil v Liberijo, Sierro Leone in Nigerijo. Pričakovati je, da se izbruh še nekaj časa ne bo umiril. Največja žarišča so v okoljih, ki so zaznamovana s hudo revščino, neurejenim zdravstvenim sistemom, velikim pomanjkanjem zdravnikov in neobvladljivim strahom. 

"Zdravijo" se s slano raztopino

V Nigeriji sta dve osebi umrli, ker sta pili slano raztopino, ki naj bi preprečevala okužbo z ebolo. "Novica" o slani raztopini naj bi se v Nigeriji hitro razširila preko sporočil, v katerih priporočajo, da ljudje pijejo in se umivajo v slani raztopini. Zdravstveni minister je v izjavi sicer opozoril ljudi, da to ne drži, a so kljub temu na zdravljenje sprejeli več ljudi, ki so imeli težave zaradi pitja slane vode.

Ebola se prenaša z neposrednim stikom s telesnimi tekočinami okuženega človeka. Začetni simptomi so podobni kot pri gripi in lahko vodijo do zunanjih in notranjih krvavitev, ki se lahko končajo z odpovedjo organov. 

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 09:28 15.avgust 2014.

    Fear porn, be afraid, be very afraid.Zionisti strašijo ljudstvo, da bodo lahko njihovi hlapci(prostozidarji) pri njihovih farmacevtskih firmah kupili za miljarde zdravil, pripomočkov, intelektualne lastnine...Vmes pa mirno nadaljujejo vnos bolezni med afričane in jih žrtvujejo njihovemu bogu Luciferju.