Svet
36 ogledov

Egipt: Pri nesreči ruskega letala ni sledi o terorizmu

Rusko letalo Egipt Profimedias
Čeprav ruske in zahodne obasti trdijo drugače, egiptovski strokovnjaki sporočajo, da nimajo dokazov o tem, da bi strmoglavljenje ruskega letala nad Sinajem zakrivila bomba.

Egiptovski strokovnjaki so sporočili, da do zdaj niso našli nobenih dokazov, povezanih s terorizmom pri strmoglavljenju ruskega potniškega letala. To je 31. oktobra strmoglavilo na Sinajem, pri čemer je umrlo vseh 224 ljudi na krovu, večina je bila ruskih državljanov.

"Tehnični preiskovalni odbor doslej ni našel ničesar, kar bi nakazovalo na nezakonit poseg od zunaj ali teroristično dejanje," so v izjavi za javnost sporočili z egiptovskega ministrstva za civilno letalstvo in dodali, da bodo njihovi preiskovalci, ki so po več tednih zaključili preliminarno preiskavo, z delom nadaljevali. 

Preberite še: 

Najhujša nesreča v zgodovini ruskega civilnega letalstva

bomba | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Rusija in zahodne vlade medtem trdijo, da je bila vzrok za nesrečo airbusa A321 družbe Metrojet zelo verjetno podtaknjena bomba. 

Kot je znano, je odgovornost za napad prevzela skrajna sunitska milica Islamska država (IS), ki je tudi objavila fotografije bombe, ki naj bi jo pretihotapila na letalo. Kot je pojasnila, je šlo za maščevanje za ruske napade na cilje IS v Siriji.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • zdrej 09:40 15.december 2015.

    Hecno. Ni bila bomba, pa ne vejo, ka je bilo!

  • blueone 17:19 14.december 2015.

    Po moje, da se Egipčanom kar veliko pozna pri biznisu

  • Papaja Popi 17:07 14.december 2015.

    Če bi bila kriva bomba, potem ni treba plačati odškodnine za nesrečo.