Svet
58 ogledov

Eksplozija na bruseljski železniški postaji

Bruselj Gašper Završnik
Nov preplah v Bruslju. Po zadnih podatkih naj bi po eksploziji na železniški postaji vojska ustrelila osumljenca. Belgijski krizni center je sporočil, da je situacija po eksploziji pod nadzorom.

Belgijska policija je zaradi manjše eksplozije nekaj po 20. uri evakuirala centralno železniško postajo v Bruslju. Kot so sporočili na Twitterju, je vojska ustrelila in "nevtralizirala" enega človeka. Drugih žrtev naj ne bi bilo. Šlo naj bi za samomorilski napad.

Eksplozijo, ki je povzročila trenutek panike, je na fotografiji ujel tudi očividec Remy Bonnaffe, ki je na Twitterju zapisal, da je bilo mogoče slišati dve eksploziji. "Stopil sem v medetažo, ko je nekdo zakričal "Allahu Akbar" in razstrelil voziček," je novinarjem AFP povedal drugi očividec Nicolas Van Herrewegen, ki je zaposlen na belgijskih železnicah, in dodal, da je sam stal za zidom, ko je odjeknila eksplozija. Zatem je kolege opozoril naj evakuirajo vse prisotne.

Van Herrewegen je dodal, da to ni bilo ravno velika eksplozija, a je pustila močan vpliv: "Ljudje so pobegnili."

Kot nam je povedal Slovenec, ki živi v belgijskem glavnem mestu, Gašper Završnik, so oblasti evakuirale železniško postajo in zgodovinski bruseljski trg Grand Place. Mesto preletavajo helikopterji, varnost je še dodatno poostrena. A ob tem dodaja, da pretirane panike ni čutiti in da ljudje v neposredni bližini še naprej posedajo na terasah.

Po incidentu so ustavili promet na treh bruseljskih železniških postajah Nord, Central in na največji bruseljski postaji Midi.

V Bruslju sicer vladajo izredne razmere že vse od lanskega terorističnega napada na letališče in podzemno železnico, ko je bilo ubitih 32 ljudi, več sto pa ranjenih. Odgovornost za napad je tedaj prevzela skrajna Islamska država.

Komentarjev 4
  • bumbar 06:10 21.junij 2017.

    Jebeš uvoženo golazen. V Ljubljani bodo 29. 6. na Kongresnem trgu spet posiljevali Slovence z rdečo zvezdo.

  • bmz 06:08 21.junij 2017.

    Me zanima, kakšen sprejem bi doživeli mi če sploh, ko bi se privlekli s čolni na njihovo obalo....??

  • primoz.g 02:29 21.junij 2017.

    vidš te je ena napača, zakaj bi odrekli zatotišče tega potrebnim, naredimo po izraelsko, ko nekdo tam naredi sranje, mosad takoj izžene njegove sorodnike iz Izraela +ostale dejavnosti. Pri njih ni počla bomba mislim da preko 2 leti.