Svet
116088 ogledov

En udeleženec umrl, sedem poškodovanih. V nesreči tudi Slovenci.

Nesreča na Hrvaškem Pixsell
Do nesreče je prišlo danes dopoldne.

V hudi prometni nesreči na hrvaški avtocesti pri Novigradu na Dobri na območju Karlovca je dopoldne življenje izgubila ena oseba, in sicer 46-letni turist iz Slovaške. Sedem drugih udeležencev v nesreči so prepeljali v bolnišnico, po zadnjih podatkih njihova živjenja niso ogrožena. 

Šlo je za trojno trčečenje, je potrdila policija iz Karlovca. V nesrečo so bila vpletena vozila slovaških, srbskih in slovenskih registrskih oznak. 

Policisti ostalih informacij še niso podali, več sledi ... 

Kolone vozil 

Na Hrvaškem so sicer prejšnji konec tedna zabeležili rekordne številke na njihovih cestah, obiski turistov se vračajo na številke pred pandemijo. 

V sedmih letošnjih mesecih so tako naši južni sosedje ustvarili 10,3 milijona turističnih prihodov in 54,3 milijona prenočitev. To je 60 oziroma 46 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Število prihodov predstavlja 89 odstotkov številke iz predkoronskega 2019, število prenočitev pa 95 odstotkov. 

Julij je bil medtem že skoraj na ravni številk pred korono.

otrok v bolnišnici Zdravje Bliskovito hitra akcija rešila življenje 12-letnemu fantku. Starši, pozor! Hrvaška plaža Zdaj pa dovolj! Svet Hrvaška: Prizor z večine plaž, ponekod 200 evrov kazni

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.