Svet
11 ogledov

Enajstletnik hotel na stranišče, ne v Rim

POLET LETENJE Shutterstock
Enajstletni britanski deček Liam Corcoran, ki se je uspel vkrcati na letalo sam, brez vozovnice in dokumentov, pravi, da je hotel le na stranišče, a na koncu je pristal v Rimu.

Liam Corcoran se je izmuznil materi, s katero sta bila v nakupovalnem središču v Manchestru, in se odpravil na letališče. "Rad imam letala zaradi velikih kril," pravi 11-letnik.

Ko je prispel na letališče, se mu je začelo muditi na stranišče, in ker so mu letala tako všeč, je želel na stranišče na letalo. "Nikamor nisem želel poleteti, le na stranišče sem hotel," je za Sky News povedal Liam.

Brez vozovnice, brez dokumentov in povsem sam je uspel priti skozi vse kontrole. "Moral sem iti skozi neko stvar (detektor kovin, op. p.) in potem so mi rekli, naj dvignem roke. Naredil sem, kar so mi rekli, in odšel naprej," o varnostnih pregledih pove najstnik.

Nato se je res vkrcal v letalo in šele na pol poti je osebje ugotovilo, da je Liam slepi potnik. Kapitan je obvestil letališče in Liam se je zvečer iz Rima vrnil nazaj v Veliko Britanijo k šokirani mami.

Na letališču so uvedli notranjo preiskavo, nekatere zaposlene pa so do konca preiskave tudi suspendirali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.