Svet
4 ogledov

Eno zaradi padca operirali, druga padla z balkona

Hrvaška policija Žurnal24 main
Na Hrvaškem sta se hudo poškodovali 12-letna češka in 27-letna poljska turistka. Prva je s sprehajalne steze padla pet metrov globoko, druga pa je močno opita ponoči padla z balkona z višine dveh metrov.

Dvanajstletna mažoretka iz Češke se je po prihodu v avtokamp Dole v soboto okoli 10.30  odpravila na sprehod ob plaži v Živogošću na Makarski rivieri.

Zlomila tretje vretence

Deklici je med sprehodom spodrsnilo in z višine petih metrov je padla na plažo. Po klicu na pomoč so jo reševalci takoj odpeljali v splitsko bolnišnico. Ker si je zlomila tretje vretence, so jo operirali.

Vinjena padla z balkona

Okoli 2. ure se je hudo poškodovala še ena turistka. Sedemindvajsetletna Joanna Kolakouska iz Varšave je, kot poroča hrvaški portal 24sata.hr, padla z balkona v apartmaju v Starem Gradu na Hvaru.

S približno dveh metrov višine je padla na betonska tla in si poškodovala vratno hrbtenico in glavo. Tudi njo so odpeljali v splitsko bolnišnico. Hrvaški medij poroča še, da je bila v času nezgode v družbi 46-letnega moškega, v krvi pa je imela dva grama alkohola na liter izdihanega zraka.

Sedemnajstletnik imel več sreče

Brez hujših posledic pa jo je odnesel 17-letnik iz Solina, ki je v Splitu blizu železniškega mosta na Bačvici padel tri metre globoko. Najstnik je v bolnišnici, a naj ne bi bil težje poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.