Svet
20 ogledov

Pilot ni znal pilotirati ročno

V začetku meseca so našli rep letala, v katerem so bila trupla potnikov. (Foto: Žurnal24 main
Posadka ni vedela, da je letalo kljub neprestanim signalnim opozorilom začelo izgubljati višino, so novi izsledki preiskave. Pri postopkih pilota in kopilotov je več nejasnosti.

Posadka letala Airbus 330, ki je 1. junija 2009 strmoglavil nad Atlantikom, ni vedela, da je letalo kljub neprestanim signalnim opozorilom začelo izgubljati višino, so novi izsledki preiskave. Alarm se je oglasil večkrat, enkrat je opozarjal celih 54 sekund, a nihče ni ukrenil ničesar. Pri postopkih pilota in kopilotov je več nejasnosti.

Najhujša nesreča letala Air France

Vseh 228 oseb na krovu je umrlo, ko je let 447 iz Ria de Janeira na poti v Pariz strmoglavil sredi nevihte. Potniki niso vedeli, kaj se dogaja, ko se je letalo znašlo sredi nevihte in potem tri minute in pol padalo v morje. Poročilo še navaja, da se niti posadka ni zavedala padanja letala. Potrjuje tudi, da so senzorji hitrosti zablokirali zaradi ledenih kristalov, ki potem niso podajali pravilnih podatkov. Na osnovi posnetkov iz pilotske kabine je francoska preiskovalna agencija odredila obvezno usposabljanje za vse pilote, da bi jim pomagali pri ročnem pilotiranju na visoki višini.

Komentarjev 2
  • Bizgec 08:23 04.avgust 2011.

    Amm... Pilot ni znal pilotirati rocno? Kako je potem sploh lahko opravil izpit?

  • roscha 22:51 29.julij 2011.

    Pih. Škoda samo potnikov. Pilotov itak ni blo škoda, če ne znajo opravljat svojega dela. In to hudičevo dobro plačanega...