Svet
17812 ogledov

"F* kaj je narobe z vami?"

Poplave Houston EPA
Mama, ki se je z otroki komaj uspela rešiti pred poplavami, nad novinarko CNN-a.

"Z mikrofonom v roki sprašujete ljudi medtem ko preživljajo najhujše stvari v življenju," je novinarki Rosi Flores v vklopu na televiziji CNN rekla ženska, ki se je predstavila kot Danielle.

Dodala je, da so ljudje povsem zlomljeni, TV ekipe pa s kamerami in mikrofoni v rokah sprašujejo, kaj je narobe. "Drhtim od mraza, otroci so povsem mokri, vi pa mi pred obraz molite mikrofon. Kaj je narobe z vami?"

Do pogovora je prišlo v enem izmed zatočišč v Houstonu; Danielle je povedala, da so policijo čakali 36 ur. Mahali so z belimi zastavami, a nihče jih ni prišel rešit. "Čakali smo pet dni brez hrane in brez svetlobe. Prvi dan smo morali broditi po vodi, da bi prišli do hrane. Ja, pravo sranje."

Novinarka se je ženski in njenim otrokom opravičila. Dogodek je pokomentirala, da so televizijske ekipe naletele na ogromno bolečine in drame ter da je ravno to - to, kar doživlja tudi ta mama. "Vse to je preživela s svojimi otroki. Predstavljajte si, vsaki starš se lahko poistoveti z njo!"

poplave Teksas Svet Američani v pripravljenosti: Najhujše šele prihaja

Policijska ura

V Houstonu, ki so ga prizadele katastrofalne poplave, so medtem sinoči uvedli policijsko uro, da bi preprečili plenjenje, poročajo tuje tiskovne agencije. Policijska ura bo trajala od polnoči do 5. ure, in sicer za nedoločeno obdobje.

Poplave Houston | Avtor: EPA EPA

Župan mesta Sylvester Turner je poudaril, da so policijsko uro uvedli izključno zato, da bi preprečili plenjenje domov, ki so jih morali prebivalci četrtega največjega ameriškega mesta zapustiti zaradi poplav. Policijska ura ne bo veljala za reševalce, prostovoljne humanitarne delavce in ljudi, ki bodo šli na delo ali se vračali z njega, poroča STA.

V iskalni in reševalni akciji sodeluje vseh 12.000 pripadnikov teksaške narodne garde, poleg tega pa je zvezna agencija za ukrepanje v izrednih razmerah v Teksas in Lousiano poslala še 8.500 ljudi.

V zadnjih dneh so s poplavljenih območij v Houstonu rešili 3500 ljudi. Okoli 5500 jih je nameščenih v začasnih bivališčih, tam pa jih pričakujejo 30.000.

Poplave v mestu Houston, Teksas Svet Popustil nasip južno od Houstona: "Odidite takoj!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 16:39 30.avgust 2017.

    Gospa Danielle, nič ni narobe z novinarji, to je vaš-Yenkijevski stil. Dokler ste sedeli doma in vam ni bilo nič hudega, se tega niste zavedali. Sedaj, ko to občutite na lastni koži spoznavate kako je to nečloveško. Ko je vaša ...prikaži več vojska napadla Irak so se novinarji in snemalci vozili na tankih, da so bili posnetki morije bolj doživeti. Ko Yenkiji po pomoti bombandirajo bolnišnico vaši novinarji okrvavljenim žrtvam tiščijo mikrofon pred usta in snemalec snema. Tako se to trži. Povejte naprej !

  • igor97 13:53 30.avgust 2017.

    Novinarstvo je popolnoma izgubilo kompas in to povsod, tako po svetu, kot pri nas.

  • Alen Jazbec 12:04 30.avgust 2017.

    Novinarji ne znajo biti niti malo emocionalni, vse samo, da je prispevek oh in sploh. Žalostno, da je mikrofon vreden več kakor vse ostalo.