Svet
1565 ogledov

Facebook predstavil velike spremembe, tudi novo ime

Facebook Profimedia
Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je danes predstavil vrsto novosti, med drugim, da bo družba spremenila ime v Meta.

Spletno omrežje bo sicer zadržalo ime, Meta bo lastnica treh velikih znamk: Facebooka, Instagrama in WhatsAppa. Kot ocenjujejo opazovalci, sprememba je del poskusov, da se družba distancira od številnih škandalov, s katreimi so jo povezovali v zadnjem času. 

"Trenutno je naša znamka tako čvrsto povezana z enim proizvodom, da nikakor ne more predstavljati vse kar delamo danes, kaj šele v prihodnosti," je komentiral Zuckerberg. 

"Živimo, za kar gradimo" 

"Nisem prepričan, da bo za nekatere ljudi kadarkoli pravi čas, da se osredotočijo na prihodnost. Ravno tako pa vem, da je veliko vas, ki čutite tako kot jaz," je komentiral Mark Zuckerberg. 

"Živimo, za kar gradimo. Čeprav delamo napake, se učimo še naprej in gradimo naprej in gremo naprej," je dodal in pristavil, da novo poimenovanje izraža osredotočenost na gradnjo »metavesolja«. Metavesolje je sicer izraz, ki izvira iz romana Snežni trk Neala Stepehnsona, objavljenega leta 1992 in se nanaša na skupni virtualni prostor.  

Metaverzum je širok pojem, ki se nanaša na virtualne svetove, ki so dostopni večjemu številu ljudi, podobni so realnemu življenju. Vanje se vstopa preko spleta. 

Mark Zuckerberg E-Life Zuckerberg se je le oglasil: "To preprosto ni res"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.