Svet
5607 ogledov

Fotografije potopljenega plovila

Donava, potopljena ladja Epa
Madžarski mediji so objavili prve fotografije na Donavi potopljenega plovila.

Kot je znano, turistično plovilo se je na Donavi v sredo zvečer potopilo v vsega desetih sekundah. Na krovu je bilo 35 ljudi. Sedem jih je umrlo, ostale še iščejo. Upanje, da bi koga še našli živega, je vse manjše.

Madžarski mediji so medtem danes objavili fotografije z dna Donave, ki prikazujejo, da je potopljeno plovilo na boku. Nahaja se na globini 7,5 metra.

Donava, potopljena ladja | Avtor: Youtube Youtube

 

Video posnetek nesreče na Donavi Pretresljivo Svet Video kamere ujele trenutek, ko se je na Donavi zgodila nesreča Policijske in vojaške ladje so že drugo noč zapored nadaljevale iskalno akcijo, a njihovo delo otežujeta tok in nivo reke, ki je po več dnevih deževja naraslo.

V bližini nesreče so namestili žerjav in pomožni pomol, ki ga uporabljajo potapljači. Zaradi tokov so območje iskalne akcije razširili na celotno Donavo do meje s Srbijo.

Donava, potopljena ladja | Avtor: Epa Epa

V Budimpešto so danes prispeli že prvi svojci mrtvih in pogrešanih Južnokorejcev, med drugim pričakujejo tudi južnokorejsko zunanjo ministrico Kang Kyung-wha.

Policija je pozno sinoči sporočila, da so kot osumljenca za nesrečo aretirali in zaslišali ukrajinskega kapitana 135-metrske ladje za križarjenje. Sumijo ga ogrožanja varnosti pomorskega prometa, ki je povzročilo več smrti.

Nesreča se je zgodila blizu poslopja madžarskega parlamenta v središču prestolnice. Vzrok nesreče še ni potrjen.

Donava, potopljena ladja | Avtor: Epa Epa

Donava, nesreča ladje Nesreča na Donavi Svet "Gledal sem, kako izginjajo glave"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • oneh 08:16 01.junij 2019.

    ...Sumijo ga ogrožanja varnosti pomorskega prometa,... Resno? Madžarska in pomorski promet?