Svet
1519 ogledov

Fritzl v pogovoru o svojih dejanjih in družini

fritzl180309 Žurnal24 main
Posiljevalec o svojih mislih v zaporu.

Zloglasni avstrijski posiljevalec Josef Fritzl, ki je bil leta 2009 obsojen na dosmrtno ječo, je v intervjuju za britanski tabloid The Sun dejal, da misli, da mu bo družina "odpustila" njegove zločine in da verjame, da se bo z njimi "ponovno srečal". 87-letnik je dodal, da "nenehno misli" na svojo družino, poroča Sky News.

Fritzl je bil spoznan za krivega posilstva, suženjstva in umora; svojo hčerko Elisabeth je več kot 24 let držal zaprto v kleti družinske hiše v Amstettnu v Avstriji, jo posiljeval in imel z njo sedem otrok. Eden od otrok je leta 1996 kot dojenček umrl, ker mu Fritzl ni zagotovil zdravniške pomoči. Trije otroci so ostali v kleti in z mamo živeli v katastrofalnih higienskih razmerah, tri pa je vzgajal z ženo. "Zelo, zelo pogrešam svojo družino," je Fritzl povedal za The Sun.

"Vedno razmišljam o njih in o tem, kako rad bi videl svoje vnuke. Prepričan sem, da se bomo spet srečali in mislim, da mi bodo oprostili, kar sem storil," je dodal. Poudaril je, da mu je "izjemno žal" za to, kar je storil, in da "obžaluje" svoje zločine.

Omenil je tudi minulo tedensko kronanje kralja Karla III. Povedal je, da je celotno kronanje spremljal po televiziji in da se mu je zdelo "super". "Sem monarhist. Sem velik oboževalec kralja," je nadaljeval. 

Fritzlov primer je pritegnil svetovno pozornost leta 2008, ko je Elisabeth policiji povedala, da jo je dolga leta držal v ujetništvu njen nasilni oče. Njeno ujetništvo se je končalo šele tedaj, ko je resno zbolela njena najstarejša hči in jo je Fritzl odpeljal v bolnišnico. Fritzl je Elisabeth leta 1984, ko je bila stara 18 let, zvabil v klet družinske hiše v Amstettnu. Svoji ženi Rosemary je povedal, da je pobegnila in se pridružila verski sekti.

Karabinjerji Saj ni res! Svet Grozljivo: posilstvo dekleta, sodelovalo pet mladoletnikov!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.