Svet
14436 ogledov

Grozljivo: posilstvo dekleta, sodelovalo pet mladoletnikov!

Karabinjerji Profimedias
Pri grozljivem dejanju so sodelovali njeni sovrstniki.

V Italiji znova poročajo o skupinski spolni zlorabi deklice, posilstvo so posneli z mobilnimi telefoni. Pogumno dekle je posilstvo prijavilo karabinjerjem, zdaj je ovadenih pet mladoletnikov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. 

Lanskega septembra je nič hudega sluteča 15-letnica odšla v park v Bologni, kjer se je srečala s svojimi "prijatelji". Običajno prijateljsko druženje se je po poročanju Anse kmalu sprevrglo v grozljivo posilstvo s strani najstnika. Spolno zlorabo so ostali vrstniki snemali, med njimi tudi dekleta. 

Vpletenih je bilo pet mladoletnikov - med njimi celo dekleta - in ena polnoletna oseba.

Mlada žrtev je prijavila posilstvo, karabinjerji so po mesecih preiskav tožilstvu predali informacije o vpletenih in poteku dogajanja. Ob koncu preiskave so ovadili pet mladoletnikov in eno odraslo osebo, ki pa se je v tem času odselila v tujino in je niso še izsledili. 

Za mladostnike: Kam po pomoč v Sloveniji?

"Posilstva se lahko dogajajo povsod: na cesti, doma, pri prijateljih, na zabavi, na zmenku, v lokalih… Storilec je lahko popolnoma neznana oseba, lahko pa oseba, ki jo že dalj časa poznaš. Lahko je tudi oseba, s katero si bil prej v prijateljskih odnosih. Nihče te ne sme prisiliti v dejanja, ki jih sama ne želiš, tudi tvoj fant ali punca ne," opisujejo na spletni strani Tom telefona za otroke in mladostnike, kjer so dosegljivi na številko 116 111.

Če te kdorkoli nagovarja k spolnosti, te sprašuje intimna vprašanja, se te dotika ali te sili v spolne odnose, ti pa tega ne želiš, mu to poskusi jasno in odločno povedati. Če te ne upošteva, poskusi pobegniti ali pa kliči na pomoč.

Tom telefon

Če pride do posilstva, si poskušaj zapomniti čim več podrobnosti o storilcu. Pokliči starše ali drugo odraslo osebo, ki ji lahko zaupaš in posilstvo prijavi na policijo na 113: "Če ti je lažje o tem govoriti z žensko, lahko zahtevaš, da prijavo na policiji obravnava ženska. Če bo to možno, ti bodo na policijski postaji to tudi omogočili."

Čeprav se boš po posilstvu počutil/a umazano, je prav, da se ne umiješ, dokler policija ne opravi preiskave. Tudi obleke, ki si jo imel/a v času posilstva na sebi, ne peri in je ne vrzi stran. Na tvoji obleki in na telesu bodo po posilstvu ostali sledovi povzročitelja, ki bodo kasneje policiji in sodišču v pomoč pri obravnavi posilstva.

Tom telefon

Dodajajo, da pušča posilstvo v žrtvi šok, zmedo, sram, strah, občutek umazanosti, gnusa: "Zaradi teže dejanja, so tudi poledice lahko težke. Zato je najbolje, da se za pomoč pri premagovanju posledic posilstva obrneš na kako ustanovo, ki se ukvarja s pomočjo žrtvam spolnega nasilja"

 

Komentarjev 3
  • 4krogci 21:14 08.april 2023.

    Take izprijene stvari se dogajajo, problem pa en medved sredi gozda!

  • ico8 18:19 08.april 2023.

    Aha, o barvi pa nic, smo spet "farbnblind", nje!???