Svet
13 ogledov

Glavnega detektiva umaknili

Oscar Pistorius Reuters
V primeru atleta Pistoriusa prihaja do novih zapletov. Glavni detektiv v raziskavi Hilton Botha je bil tudi sam obtožen umora.

Detektiva Hiltona Botha, ki je bil glavni preiskovalec v primeru Oscarja Pistoriusa so že umaknili iz preiskave, po tem ko je danes na zaslišanju prišlo na dan, da ga čaka sojenje zaradi sedemkratnega poskusa uboja.

Nadomestil ga bo Vinesh Moonoo, ki ima 32-letne izkušnje pri policijskem delu. Zagotovil je, da zamenjava ne bo vplivala na preiskavo, poroča Reuters. 

Pijani streljali na minibus

Leta 2009 je Botha skupaj s službenimi kolegi streljal na minibus, zaradi česar so obtoženi sedemkratnega poskusa umora in uporabe orožja pod vplivom alkohola. Botha obtožbe zavrača in pravi, da tistega dne ni bil alkoholiziran in da je streljal na osumljence v preiskavi. Informacije o detektivu pa so prišle na dan, ko so na sodišču razpravljali o varščini za Pistoriusa. Ta je na valentinovo ubil svoje dekle Reevo Steenkamp.

Slabo delo priskovalnih detektivov

Med zaslišanjem Bothe na sodišču je na dan prišlo kar nekaj neskladnosti z njegovimi prejšnjimi izjavami. Pistoriusov odvetnik Barry Roux je namreč izpostavil kar nekaj napak, ki so jiih naredili preiskovalce na kraju zločina in tekom preiskave. Na dan so tako na primer prišle informacije, da v sobi ni bilo škatlic testosterona in igel, kot je zatrjeval Botha, temveč naj bi šlo za nekakšna zeliščna zdravila, piše CNN. "Preiskovalna ekipa je napravila veliko napak, dokazov pa ni izbirala primerno," je na sodišču povedala obramba. Med drugim so preiskovalci kraj zločina preiskali brez zaščitnih čevljev, kar je priznal tud Botha na navzkrižnem zaslišanju. Roux  je za Sky news povedal še  da bi bil velik šok, če Pistoriusa po vseh teh dokazih in slabemu delu preiskovalcev ne bi izpustili.

Pistorius vztraja pri svoji izjavi

Klub vsemu pa olimpijec še zmeraj vztraja pri svoji izjavi, da je dekle zamenjal za vlomilca. Sredi noči naj bi Pistoriusa tako prebudili zvoki iz kopalnice, za katere je mislil, da jih povzroča vlomilec. V prepričanju, da sta z dekletom v nevarnosti, je zagrabil pištolo in začel streljati v kopalniška vrata, pri tem pa ni opazil, da dekleta ni poleg njega v postelji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.