Svet
36 ogledov

Grčija: za 30 evrov lahko najamete policista

Grčija pes Loukanikos Reuters
Grška policija zasebnim podjetjem in državljanom, ki iščejo zaščito v posebnih dogodkih, za 30 evrov na uro ponuja najem policistov. Gre za tako imenovano storitev "policist v najem".

Policija je sporočila, da bodo storitev naročnikom ponujali pod posebnimi pogoji, kot na primer za dogodke, ki predstavljajo veliko varnostno tveganje.

Zbrani denar bodo nato porabili za nakup policijske opreme in za obogatitev močno osiromašenega državnega proračuna. Takšno storitev so policisti brezplačno ponujali že v časih pred začetkom dolžniške krize, poroča Reuters.

"Storitev bomo izvajali le v posebnih primerih ter če bomo imeli dovolj policistov in osebja. Najprej bomo poskrbeli za to, da noben državljan ne bo prikrajšan za policijsko varovanje," je dejal tiskovni predstavnik policije Thanassis Kokkalakis.

Najem policistov za 30 evrov na uro omogoča na novo sprejeti zakon. Poleg policistov bodo tako lahko naročniki najeli tudi posebna policijska vozila, v katerih bodo na primer za dodatnih 40 evrov na uro prevažali občutljive izdelke ali slike znanih slikarjev. Za policijsko spremstvo na motorju pa bo treba odšteti dodatnih 20 evrov na uro.

Za večje policijske operacije, v katerih bodo lahko sodelovala tudi policijska vodna vozila, pa bo treba plačati 200 evrov. Na voljo bo tudi helikopter. Enourni najem bo stal 1500 evrov.

Komentarjev 1
  • Srečni Felix 20:32 10.april 2012.

    Koliko pa stanejo naši, da bi zaprli tajkune in tiste, ki so jih ustvarili, jim pomagali oz. držali štango (IJ&co.)?